неділя, 06 серпня 2006 18:16

Нових імен у Кабміні майже немає

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  ”Нашоукраїнці” Роман Безсмертний, Олексій Івченко, Петро Порошенко і Анатолій Кінах до голосування за кандидатуру Віктора Януковича
”Нашоукраїнці” Роман Безсмертний, Олексій Івченко, Петро Порошенко і Анатолій Кінах до голосування за кандидатуру Віктора Януковича

В уряді Віктора Януковича — 24 міністерські посади. З уряду Юрія Єханурова залишилося дев"ять осіб.

Віце-прем"єрами Янукович призначив тих самих людей, які обіймали ці посади ще в його першому уряді в 2002–2004 роках. Щоправда, на першого віце-прем"єра "Наша Україна" висувала кандидатуру Петра Порошенка. Коли ж стало відомо про наміри Віктора Януковича віддати цю посаду Миколі Азарову, "нашоукраїнці" відмовилися голосувати за уряд. Вимагали компенсації іншими посадами.

До вечора минулої п"ятниці комуністи мали у своїй квоті посади міністрів агропромисловості та промполітики. Але портфель міністра-аграрія отримав віце-прем"єр уряду Єханурова Юрій Мельник, який балотувався до парламенту за списком Блоку Костенка—Плюща. А міністром промполітики став "нашоукраїнець" Анатолій Головко — досі він був першим заступником голови Запорізької облдержадміністрації Євгена Червоненка. Самому йому пророкували Міністерство внутрішніх справ, адже очікувалося, що Юрія Луценка на цій посаді не залишать.

Зрештою Верховна Рада затвердила такий склад Кабінету Міністрів.

Віктор Янукович — прем"єр-міністр, 56 років. У 1997–2002 рр. був головою Донецької облдержадміністрації. З 2002-го по січень 2005 року — прем"єр-міністр. У грудні 2004-го в третьому турі президентських виборів набрав 44,2% голосів і програв Вікторові Ющенку.

Микола Азаров, 58 років. Перший віце-прем"єр та міністр фінансів. Уже обіймав цю посаду в уряді Віктора Януковича з 2002 року. До того часу був головою Державної податкової адміністрації.

Андрій Клюєв, 41 рік. Віце-прем"єр-міністр. З кінця 2003 року був віце-прем"єр-міністром з питань паливно-енергетичного комплексу в уряді Януковича. Під час виборів президента 2004-го Клюєва звинувачували в організації масових фальсифікацій.

Дмитро Табачник, 42 роки. Віце-прем"єр-міністр. У 1994–1996 рр. — голова Адміністрації президента Леоніда Кучми. В першому уряді Януковича також був віце-прем"єр-міністром з питань гуманітарної політики.

Володимир Рибак, 59 років. Віце-прем"єр і міністр будівництва, архітектури і житлово-комунального господарства. Член Партії регіонів. З 1993-го по 2002-й був головою Донецької міськради і мером Донецька.

Іван Ткаленко, 51 рік. Міністр у зв"язках з Верховною Радою. З квітня 2003 по лютий 2005-го вже обіймав цю посаду в уряді Януковича.

"Наша Україна" висувала Петра Порошенка  на першого віце-прем"єра

Володимир Макуха, 51 рік. Міністр економіки. Досі працював послом України в Японії. 2004 року був заступником міністра закордонних справ.

Юрій Бойко, 47 років. Міністр палива й енергетики. На минулих виборах входив до першої п"ятірки блоку "Не Так!". Колишній голова "Нафтогазу". Саме при ньому була запущена схема торгівлі газом з Туркменістаном через "РосУкрЕнерго".

Сергій Тулуб, 52 роки. Міністр вугільної промисловості. Народний депутат від Партії регіонів. 1998-го був міністром вугільної промисловості. У 1999–2000 та 2004–2005 рр. був міністром палива та енергетики. 2002 року очолював Національну компанію "Енергоатом".

Анатолій Головко, 52 роки. Міністр промислової політики. Працював першим заступником голови Запорізької облдержадміністрації. На виборах до парламенту був 306 номером у списку "Нашої України".

Юрій Мельник, 44 роки. Міністр агропромислового комплексу. На виборах ішов під шостим номером у виборчому списку Блоку Костенка—Плюща. В уряді Юрія Єханурова був віце-прем"єром з питань агропромислового комплексу.

Роман Зварич, 52 роки. Міністр юстиції. Обіймав цю посаду в уряді Юлії Тимошенко. В уряді Єханурова Мін"юстом керував Сергій Головатий.

Микола Рудьковський, 39 років. Міністр транспорту і зв"язку. У березні 2006-го виборов крісло міського голови Чернігова, але потім від нього відмовився. Його називають головним лобістом коаліції соціалістів з Партією регіонів і комуністами.

Василь Джарти, 48 років. Міністр охорони навколишнього природного середовища. Один з помічників Рината Ахметова. 2000 року був обраний мером міста Макіївка Донецької області.

Михайло Папієв, 45 років. Міністр праці і соціальної політики. На минулих виборах входив до першої десятки блоку "Не Так!".

Анатолій Толстоухов, 50 років. Міністр Кабінету Міністрів. Уже був на цій посаді за першого прем"єрства Януковича. На виборах балотувався за списками "Партії екологічного порятунку "ЕКО+25%".

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, 41 рік, міністр оборони Анатолій Гриценко, 48 років, і міністр закордонних справ Борис Тарасюк, 57 років, обіймають свої посади з лютого 2005 року.

З уряду Юрія Єханурова залишилися міністр з питань надзвичайних ситуацій Віктор Балога, 43 роки, міністр у справах сім"ї, молоді та спорту Юрій Павленко, 31 рік, міністр культури і туризму Ігор Ліховий, 49 років, міністр охорони здоров"я Юрій Поляченко, 43 роки, та міністр освіти Станіслав Ніколаєнко, 50 років.

Зараз ви читаєте новину «Нових імен у Кабміні майже немає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі