вівторок, 11 липня 2006 17:39

"Надо было сразу договариваться с "Регионами"

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  Основну частину наради народний депутат Давид Жванія провів у холі з сигаретою
Основну частину наради народний депутат Давид Жванія провів у холі з сигаретою

Понад чотири години рада "Народного союзу "Наша Україна" вирішувала, що ж робити далі. З вулиці було видно, як депутати час од часу курять біля вікна.

Юрій Єхануров пішов після двох з половиною годин обговорення. Коментувати засідання не став. На раді ж розповів про хід консультацій з представниками антикризової коаліції. Саму ж можливість приєднання до неї "нашоукраїнці" обговорювати відмовилися.

На деякий час виходив голова Запорізької облдержадміністрації Євген Червоненко, 46 років. Своїми колегами був дуже розчарований:

— Я уже настолько приземленный человек... У меня на днях тепловоз сошел с рельс и врезался в цистерны с бензином. Хорошо, что быстро среагировали и никто не пострадал. Они никак не могут понять, что уже надо просто работать. Пора объединить Украину. Так дальше нельзя, — висловлювався про необхідність приєднання до нинішньої коаліції.

Близько десятої вечора вийшов Роман Безсмертний, 40 років. Чому "нашоукраїнці" ухвалили саме такі рішення, пояснювати не захотів. Прочитав резолюцію: до коаліції не входити, почати нові переговори, але щоб кандидатура прем"єра була узгоджена з президентом.

Окремо вирішили ввести до складу президії Петра Порошенка. Там він раніше вже був, але, зважаючи на поганий імідж перед виборами, "нашоукраїнці" його з президії вивели.

Депутати залишали засідання невдоволеними. Більшість говорити з журналістами відмовлялася.

Ну а хто, по-вашому, є реальним лідером у партії?

— Сьогодні в черговий раз перемогли демагоги, — казала Ксенія Ляпіна, 41 рік. — По-моєму, ми так довго вели виборчу кампанію, що вже самі не можемо відрізнити гасла від реального життя.

Ляпіній не зрозуміло, на які ресурси розраховують її колеги в разі нових виборів. Не вірить вона й у те, що Тимошенко погодилася б сформувати з ними єдиний список:

— Юля сьогодні сказала, що треба подумати, як ми більше наберемо. І тоді можливо...Але я б на це сильно не розраховувала.

Євген Червоненко до журналістів підійшов сам:

— На самом деле, многие не были согласны с окончательным решением. Не все смогли открыто об этом заявить.

Він був серед чотирьох людей, які відкрито не підтримували заклик до розпуску парламенту.

— Они, наверно, рассчитывают, что своим решением кого-то напугают,— підсміювався Червоненко.

У нього запитали, про яку коаліцію йдеться в ухвалі ради щодо нових переговорів.

— Ну что я могу сказать... Хорошая мина при плохой игре. Понятно же, что распускать новую коалицию никто не будет. Надо нам было сразу договариваться с "Регионами" и все.

Повернення Порошенка до вищого керівного органу партії пояснив Павло Жебрівський, 44 роки:

— Ну а хто, по-вашому, є реальним лідером у партії?

Зараз ви читаєте новину «"Надо было сразу договариваться с "Регионами"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі