вівторок, 23 лютого 2016 06:55

На екрані показували фотографії загиблих

20 лютого у містах України вшановували героїв Небесної сотні. Служили панахиди, несли квіти до могил загиблих майданівців.

У Полтаві о 17:00 біля облдержадміністрації зібралися близько 200 людей. Тримають плакати: "Пам'ятай про Героїв, які загинули за твою свободу", "Народ мій є, він вічно буде жити". Після панахиди йдуть до Меморіалу загиблим майданівцям біля стадіону "Ворскла", запалюють лампадки.

— Спочатку це була просто акція на підтримку асоціації України з ЄС, а потім влада жорстоко повелася з людьми, — згадує Ігор Скляр. Він був учасником подій на Майдані. — Я бачив транспарант, на якому червоними літерами написали "Горлівка". Багато було кримських татар. Це був дух єдності, взаємодопомоги.

У Львові близько 300 людей зібралися на могилах загиблих майданівців на Личаківському цвинтарі.

— Не міг сьогодні поїхати до Києва, хоча два роки тому був з Андрієм там, — запалює свічку 45-річний Микола Ващук. Стоїть біля могили майданівця Андрія Дигдаловича. — З великої літери людина, як і всі ці герої, які зараз спочивають тут. Лишається вірити, що не марно загинули.

Увечері у Львові відбувається хода пам'яті. Містяни викладають тризуб із лампадок поблизу пам'ятника Шевченку.

У Черкасах пройшли жалобною ходою від пам'ятника Хмельницькому до Соборної площі. У заході взяв участь лідер партії "Свобода" Олег Тягнибок. Під час його виступу мітинг залишили бійці полку "Азов".

Пам'ятна хода відбулася у Вінниці. Червоні троянди й гвоздики активісти кладуть до пам'ятника Героям Небесної сотні. Поряд — стела Пам'яті загиблим майданівцям і воїнам АТО. На вмонтованому екрані показують фотографії загиблих і роки їх життя.

Зараз ви читаєте новину «На екрані показували фотографії загиблих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі