вівторок, 31 січня 2017 06:10

Мін'юст увійшов у трійку кращих міністерств

Міністерство юстиції посіло третє місце у рейтингу "700 днів моніторингу реформ в Україні: рейтинг міністерств". Його склала аналітична платформа "Вокс Юкрейн". Перші два місця зайняли міністерства економіки та фінансів.

Експерти брали до уваги досягнення міністерств із січня 2015 року. Нараховували бали за реформаторські нововведення.

Міністерство юстиції отримало 65 балів. Найбільше за боротьбу з корупцією — 20. Також за відкриття реєстрів і запуск онлайн-сервісів.

— Повністю відкрили доступ до реєстру бізнесу, нерухомості. Це відрізняє Україну навіть від багатьох держав Євросоюзу. Подібна відкритість є далеко не у всіх, — говорить міністр юстиції Павло Петренко, 37 років. В уряді представляє "Народний фронт". — Наші онлайн-сервіси надають послуги у сфері реєстрації майна та бізнесу. Люди отримують послуги без спілкування з державними службовцями.

Важливим кроком стала ліквідація виконавчої служби і запровадження інституту приватних виконавців. Також відкрили майже 550 центрів безкоштовної правової допомоги. Ми є лідером серед усіх країн світу в цій сфері.

Зараз ви читаєте новину «Мін'юст увійшов у трійку кращих міністерств». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі