вівторок, 30 червня 2009 18:13

Мають провести ексгумацію тіла Чорновола

Народний депутат 45-річний Тарас Чорновіл дав згоду на ексгумацію тіла свого батька — колишнього голови Народного руху В"ячеслава Чорновола. Втім, у п"ятницю своє рішення призупинив через розголошення цієї інформації.

— Не відмовляюся від ідеї ексгумації, але у подібних обставинах не може бути мови про це, — каже нардеп. — Розкривають могилу, що простояла дев"ять років. Не можу допустити, щоб на цьому місці відбулося політичне шоу, бійки. Уже заявляють, що не дадуть турбувати Чорновола.

Дослідження тіла потрібне, аби встановити причину смерті В"ячеслава Чорновола. На початку року нардепи-"нунсівці" Ярослав Кендзьор та Іван Стойко заявили, що він загинув 10 років тому не в автокатастрофі. Мовляв, після зіткнення із КамАЗом він і його водій були живі, але їх добили кастетом. Нібито на черепі колишнього лідера Народного руху є чотири лінійні удари.

Тарас Чорновіл каже, що для об"єктивного розслідування ексгумацію все-таки треба проводити. Для цього потрібна згода найближчих родичів — двох синів і дружини.

47-річний Андрій Чорновіл погоджується на додаткове обстеження тіла батька. Не розуміє, чому Тарас призупинив свій дозвіл.

— Це те ж саме, що призупинити вагітність жінки. Якийсь абстракціонізм виходить, — дивується. — Проблема в тому, що слідство триває п"ять років. У Генеральній прокуратурі часто змінюються заступники генпрокурора. Один гальмує справу, а інший пришвидшує розслідування. От і виходить у підсумку, що все стоїть на місці.

— Якщо сини дадуть згоду на ексгумацію, то я не буду заперечувати, — говорить вдова Чорновола Атена Пашко, 71 рік.

Зараз ви читаєте новину «Мають провести ексгумацію тіла Чорновола». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі