четвер, 22 грудня 2005 19:25

Луценко повернувся без Бакая

"Деякі колишні представники української влади скоїли тяжкі посадові злочини, виїхали за межі України й переховуються в багатьох країнах. На жаль, і в Росії. Сподіваюся, що після цієї зустрічі ми знайдемо взаєморозуміння й означимо подальші шляхи співпраці", — так Юрій Луценко завершив протокольну доповідь на спільному засіданні колегій МВС України й Росії в Москві.

Про що i про кого домовлялися, пресі не повідомили — одразу після вступних слів міністрів обох країн журналістів попросили за двері.

Бакаю подарували громадянство "за видатний внесок у науку, мистецтво і творчість"

Прес-конференція відбулася в розкішному "Президент-Готелі". Вперше журналісти занепокоїлися, коли організатори поставили на стіл лише одну табличку, з прізвищем Луценка. Вдруге — коли прес-секретар українського МВС Інна Кисіль прибрала цю табличку зі столу. З'ясувалося, що росіяни неправильно вказали посаду — "міністр". На той момент Юрій Луценко  був "виконувачем обов'язків". Чи залишиться він міністром, ніхто напевно не знав.

— Ще наврочать! — сказала прес-секретар, ховаючи табличку за дамською сумочкою.

Луценко з'явився без свого російського колеги Нургалієва. Офіційне пояснення: у Рашида Гумаровича щільний графік. Неофіційне: Кремль наклав вето на будь-які коментарі про Ігоря Бакая та інших колишніх можновладців України, що переховуються в Росії. Тому московська прес-конференція Луценка виглядала дивно: два десятки журналістів з Києва i лише НТВ та "Комерсант" з боку російських ЗМІ.

Головний міліціонер України випромінював оптимізм. Сказав, що "вперше за вісім місяців побачив очі російських колег".  

На запитання, чи знайшов він "український уряд в екзилі", пожартував: "Як земляк, запрошую Ігоря Михайловича (Бакая. — "ГПУ") на чай у Рівне, у старі поліські місця, де чимало партизанських землянок, інших цікавих місць". З'ясувалося, що громадянство Росії було надане Бакаю не в посольстві, а указом Володимира Путіна "за видатний внесок у науку, мистецтво і творчість". Луценко був змушений визнати новий статус утікача, хоча й нагадав, що з українського громадянства той не вибув.

Зараз ви читаєте новину «Луценко повернувся без Бакая». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі