четвер, 31 липня 2008 18:48

Луценко конфліктує з Гелетеєм

Міністру внутрішніх справ 43-річному Юрієві Луценку заборонили входити до  Секретаріату президента. Про це він розповів у середу перед засіданням Кабінету Міністрів. Того ж дня туди приїхав і керівник Управління державної охорони Валерій Гелетей, 40 років.

— Сьогодні УДО заборонило мені входити до секретаріату, — каже міністр.

Юрій Луценко не уточнює, з якого часу діє заборона. Говорить, що його не хотіли пускати у секретаріат у понеділок на засідання Ради нацбезпеки й оборони:

— Мою машину не впустили. Що ж, я не гордий, пішки пройшов. Потім виявилося, що потрібен окремий дозвіл коменданта на вхід.

Він пояснив, що на засідання РНБО його запросив президент, а не керівник Управління держохорони. За 15 хв. Луценка таки пропустили.

"ГПУ" розпитала про цю ситуацію у Валерія Гелетея. Він стверджує, що нічого Луценкові не забороняв: міністр може безперешкодно заходити у Секретаріат президента. Але не можна проїжджати територією секретаріату кортежем автомобілів — нині там проводять озеленення і ремонтують дорогу.

— Право безперешкодного проходу в органи влади мають тільки народні депутати, — каже керівник Держохорони. — Члени уряду можуть проходити там, де є інструкція, яку підписує керівник УДО. У секретаріат він може приходити. Але це не означає, що може заїжджати на територію із машинами охорони.

Валерій Гелетей нарікає на постійні провокації Луценка. На всіх заходах, які вони проводять спільно із Міністерством внутрішніх справ, той критикує роботу УДО.

— Але ми на це не реагуємо. Немає потреби відповідати на його випади, — говорить керівник УДО.

Зараз ви читаєте новину «Луценко конфліктує з Гелетеєм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі