пʼятниця, 23 жовтня 2009 07:14

Литвин плакав на з"їзді своєї партії

Автор: фото: УНІАН
  Лідера Народної партії, спікера Володимира Литвина однопартійці одноголосно висунули кандидатом на президентські вибори. Він розчулився, витирав сльози вишитим рушником
Лідера Народної партії, спікера Володимира Литвина однопартійці одноголосно висунули кандидатом на президентські вибори. Він розчулився, витирав сльози вишитим рушником

Голова Верховної Ради 53-річний Володимир Литвин розплакався перед 10 тис. людей. У середу на з"їзді Народної партії його одноголосно висунули в президенти.

Литвин виходить до трибуни та хоче почати виступ. Не може, хвилюється, на очах виступають сльози. Спікер витирає їх вказівним пальцем. Спочатку з одного ока, потім — другого.

— У глухому поліському селі... — починає, але замовкає та відкашлюється.

Знову втирає очі. У Литвина тремтить підборіддя. Йому аплодують стоячи, деякі починають теж плакати. Не може почати виступ кілька хвилин. Витирається вишитим рушником. Його за кілька хвилин до виступу подарувала однокласниця Галина Гладчук.

— У глухому поліському селі 53 роки тому мене народили мої батьки, — каже Литвин. — Ви народжуєте мене вдруге.

Розповідає, що треба підвищити рівень життя, збільшити зарплати й пенсії. Обіцяє провести всеукраїнський перепис населення та спитати, що потрібно українцям, щоб почуватися людьми:

— Україна буде самостійною державою. Ми відкинемо милиці у вигляді НАТО. Треба налагодити добрі відносини із сусідами та відновити співпрацю з країнами колишнього Радянського Союзу. Це дасть нам ринки збуту.

Ведучий з"їзду нардеп 45-річний Олег Зарубінський говорить, що на вибори потрібно йти за відкритими списками.

— Ми не будемо чекати, доки це приймуть депутати. Народна партія та Блок Литвина започаткують таку систему вже на найближчих виборах, — обіцяє Зарубінський.

З"їзд проходить у столичному Міжнародному виставковому центрі. Окрім 432 делегатів, присутні 9,5 тис. запрошених. Їх пригощають слойками, кексами та чаєм.

— Сказали, безкоштовна дорога, фуршет, тому вирішила поїхати, — каже безпартійна 22-річна Юлія Цегельник із Сум. — Послухала Литвина, тепер не знаю, за кого голосувати — чи за нього, чи за Тимошенко. Але Литвин мені сподобався — гарно виглядає.

— Та це ж він щодня ходить до перукарні, тому і сподобався, — відказує її земляк Олександр Голуб, 31 рік. — Бачте, це спрацьовує.

Зараз ви читаєте новину «Литвин плакав на з"їзді своєї партії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі