четвер, 14 липня 2011 06:15

Дружина нового міністра плаче за чоловіком

Автор: фото: Ольга Камєнєва
  На засіданні уряду 13 липня міністр регіонбуду Анатолій Близнюк (ліворуч) кладе на робочий стіл букет, подарований йому першим віце-прем’єром Андрієм Клюєвим
На засіданні уряду 13 липня міністр регіонбуду Анатолій Близнюк (ліворуч) кладе на робочий стіл букет, подарований йому першим віце-прем’єром Андрієм Клюєвим

— Я приїхав у Київ, переспав тут одну ніч у готелі, — каже у середу вранці міністр регіонбуду 62-річний Анатолій Близнюк. У вівторок президент призначив його на цю посаду. Доти Близнюк був губернатором Донецької області. — Дружина плаче вдома. Поки що там лишилася.

Запитуємо, що найперше зробить на новій посаді.

— У Донецькій області ми вдосконалили державну програму "Доступне житло", — розказує. — Зробили механізм, що дозволяє громадянину, окрім держпідтримки у вигляді первинного 30-відсоткового внеску, виплачувати не 20 відсотків річних по кредиту, а всього 3. Маємо намір запропонувати таке в інших регіонах.

Близнюк заходить до клубу Кабінету Міністрів. Тут має розпочатися засідання уряду. Зазвичай воно проходить неподалік на сьомому поверсі будинку Кабміну. Але там зараз ремонт на двох поверхах. Зокрема, розширять прес-центр для журналістів, організують безкоштовний інтернет. Ремонт завершать у вересні.

О 10.00 до зали заходить перший віце-прем'єр Андрій Клюєв. Він головує на засіданні, доки Микола Азаров у відпустці.

— Прикро, але у Севастополі до інфекційного відділення з ознаками харчового отруєння госпіталізовано 78 дітей та шістьох дорослих із табору відпочинку "Альбатрос", — підвищує голос 46-річний Андрій Клюєв. У нього за спиною повісили портрет президента. — Міністерство охорони здоров'я в черговий раз не спрацювало на упередження. Цей випадок з отруєнням дітей може бути не останній.

Міністр охорони здоров'я Олександр Аніщенко підводиться. Слухає Клюєва, схиляє голову.

— Ще раз доручаю керівництву МОЗ, МОНмолодьспорту вжити заходи щодо підвищення безпеки дітей, — дивиться на керівника Мінохоронздоров'я.

Журналістів просять вийти із зали. За годину 60-річний Олександр Аніщенко обіцяє, що звільнить головного санітарного лікаря Севастополя Володимира Тарасова:

— Самая большая ошибка наших коллег в том, что когда открывали оздоровительный центр, не все работники пищеблока прошли осмотр и не у всех были медицинские санитарные книжки. Главный санитарный врач совершил, мягко говоря, ошибку. Те, кто решил заработать деньги на отдыхе детей, — зарабатывайте, но соблюдайте правила. Я сам люблю готовить. Но 100 раз мою руки и доску.

Зараз ви читаєте новину «Дружина нового міністра плаче за чоловіком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі