пʼятниця, 24 лютого 2012 07:00

"До 2009 року в людей іще були якісь запаси"

Прибуток від бізнесу за два роки скоротився вдвічі, каже підприємець із Миргорода на Полтавщині 47-річний Олексій Торубара. Має на ринку контейнер, торгує жіночими сумками.

— Зараз оформитися підприємцем набагато легше, ніж рік чи два тому, — розповідає. — Але починати малий бізнес я нікому не радив би. То великий ризик. У людей немає грошей щось купувати. Зарплати як були, так і лишилися, а комунальні послуги, витрати на харчі зросли в кілька разів. Податкова звітує, що оборот збільшився чуть не в два рази. Але він же збільшився через подорожчання товарів, а не від кількості проданого.

До 2009 року в людей іще були якісь запаси грошей. Могли дозволити нові меблі, пальто, техніку. Зараз на таке майже не дивляться. Купують найнеобхідніше. Щоби продати сумку, треба поставити ціну майже по собівартості. До середини 2010-го мав місячний дохід до 3 тисяч гривень. А зараз, якщо є 1,5 тисячі в місяць, то вже дякувати Богу.

25

разів дружина президента Людмила Янукович виходила на люди за останні два роки. Найчастіше — в Донецький театр опери та балету. Відвідує концерти й відкриття храмів у області. Жодного разу її не бачили разом із чоловіком. Торік у листопаді вони мали бути на 10-річчі компанії СКМ мільярдера, нардепа-"регіонала" Ріната Ахметова, але не приїхали. Останній раз подружжя Януковичів бачили на інавгурації президента. Дружина президента сиділа в парламентській гостьовій ложі з двома синами та невісткою.

 

Зараз ви читаєте новину «"До 2009 року в людей іще були якісь запаси"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі