четвер, 20 листопада 2008 16:52

Депутати не змогли обрати спікера

Верховна Рада розійшлася до грудня. Голову її нардепам цього тижня обрати не вдалося.

Пояснювали це тим, що жоден із кандидатів не має потрібної кількості голосів для підтримки. А без спікера депутати не можуть розглядати інші законопроекти: вони набирають чинності лише після його підпису.

На початку тижня в кулуарах Ради депутати обговорювали кандидатури трьох претендентів — лідера однойменного блоку Володимира Литвина, першого віце-спікера Олександра Лавриновича та "нашоукраїнця" Івана Плюща. А депутат від фракції НУ-НС Анатолій Матвієнко зареєстрував у парламенті постанову щодо поновлення на посаді Арсенія Яценюка.

— Потрібно виходити з цього глухого кута. Чи то для того, щоб вибори провести, чи то не проводити, але парламент має жити, закони ухвалювати, — зазначає "нашоукраїнка" Ксенія Ляпіна, 44 роки. — Тому ми запропонували чесний вихід — повернути Арсенія Яценюка назад.

Каже, що фракція не має іншої компромісної кандидатури. Водночас, за її словами, БЮТ і Партія регіонів консультуються. Це підтвердила "регіоналка" Ганна Герман.

Екс-спікер Арсеній Яценюк вживається у роль депутата. Приходить на засідання, але сідає в окремій ложі й читає іноземну пресу.

— На посаду спікера я не повернуся. Я країні не потрібен, — жартує з передвиборного гасла Литвина.

Зараз ви читаєте новину «Депутати не змогли обрати спікера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі