середа, 13 червня 2012 07:00

"Бютівці" судяться за "мовний" законопроект

Нардепи-"бютівці" Юрій Одарченко та Степан Курпіль подали позов до Вищого адмінсуду. Вимагають визнати незаконним голосування в першому читанні за законопроект "Про засади державної мовної політики". Позов на трьох аркушах віднесли у понеділок.

— Ми вирішили, що потрібно захищати українську мову всіма доступними способами, — каже Степан Курпіль, 52 роки. — Голосування, яке відбулося 5 червня, є незаконним. Якщо відкинути тих, хто не був присутній у Верховній Раді й голосував, то за цей закон віддали голоси 172 депутати при необхідних 226. Це явно недостатньо для ухвалення рішення. Річ не в тому, що він українофобський, хоч він такий і є, а в тому, що документ незаконно прийнятий у першому читанні. Якщо у нас є бодай якісь залишки незалежного судочинства, суд повинен скасувати результати цього ганебного голосування.

У позові наводять прізвища тих, хто не був присутній на засіданні, але їхні картки голосували "за". Загалом 59 осіб. Серед них 51 "регіонал" та восьмеро комуністів.

"Бютівка" Анжеліка Лабунська й "регіонал" Юрій Полунєєв подали заяви про те, що не брали участі в голосуванні, а хтось скористався їхніми картками. Депутат із групи "Реформи заради майбутнього" Володимир Каплієнко говорить, що він тиснув "проти", але його голос зарахували "за".

Судові витрати, згідно з позовом, має сплатити Верховна Рада. Це 32 грн 82 коп.

— Хай судяться. На здоров'я. У них немає перспективи, — каже один з авторів законопроекту Вадим Колесніченко, 54 роки.

Зараз ви читаєте новину «"Бютівці" судяться за "мовний" законопроект». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі