понеділок, 04 червня 2007 17:06

Борис Беспалий вийшов із "Нашої України"

Автор: фото: phl
  Борис Беспалий на засіданні ради партії ”Наша Україна” 26 жовтня 2006 року. Поруч із ним сидять Петро Порошенко, Юрій Єхануров та Роман Безсмертний
Борис Беспалий на засіданні ради партії ”Наша Україна” 26 жовтня 2006 року. Поруч із ним сидять Петро Порошенко, Юрій Єхануров та Роман Безсмертний

Член президії "Нашої України" Борис Беспалий, 54 роки, учора оголосив про вихід із партії. У своїй заяві пояснив це тим, що виступає проти складення депутатських мандатів заради розпуску Верховної Ради. За його словами, це створює небезпечний прецедент. Бо тепер 150 народних депутатів, які становлять меншість, можуть шантажувати парламентську більшість. Беспалий називає це "диктатурою меншості".


Чого ви можете досягнути виходом із партії — адже рішення про складення мандатів уже ухвалено?

— Відмежуватися від цього рішення.

І що це змінить?

— Для країни нічого. А у мене совість буде чиста. Це рішення є принциповим, і в партії я обстоював цю позицію, доки було можливо. Ніколи не робив заяв назовні. Я вийшов із партії і тільки після цього почав говорити про іншу позицію. По відношенню до "Нашої України" я діяв цілком лояльно і слухняно.

Але ви досить важлива людина в партії: член президії, політради...

— Більше того, я — член президії від самого початку існування партії, неперервно був членом усіх чотирьох президій. Однак моя позиція не була врахована. Що я можу зробити? Я не можу йти на варіант, який я вважаю небезпечним. Це ж не тільки питання 2007 року. Такі кроки руйнують державу.

А який зараз може бути інший вихід?

— Ще діє указ президента від 26 квітня про розпуск Верховної Ради. Я добросовісно його виконую. У сесійній залі мене немає, так само в комітеті та в касі. Що — інших варіантів немає? Жили ж без цього якось 15 років. Але я не кажу, що робити. Моя заява про те, чого не треба робити. Наприклад, я кажу: "Не лізьте в чужу кишеню за грошима".

Ви не склали мандат депутата Верховної Ради?

— Так, я не складав мандат. І я був проти того, щоб інші складали. Але після того як вони почали складати, цей епізод в історії партії вичерпався. Вийшло неправильно.

Що робитимете далі?

— Це не має значення. Якщо я починаю говорити, що далі — це вже не принципова позиція. Це не пов"язано з тим, що я робитиму далі. От сьогодні проводитиму депутатський прийом виборців.

Зараз ви читаєте новину «Борис Беспалий вийшов із "Нашої України"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі