понеділок, 21 липня 2008 18:02

Богословська розкритикувала прем"єра, Яценка та Лабу

Учора нардеп від Партії регіонів Інна Богословська, 47 років, розповідала на прес-конференції про зловживання у сфері держзакупівель.

— Ми сьогодні звернулися до Генеральної прокуратури з вимогою терміново призначити перевірку фактів зловживань у Міністерстві економіки і в державних монополіях, — говорить "регіоналка". — Уряд продовжує розвивати старі й знаходити нові корупційні схеми для отримання незаконного прибутку за рахунок державного бюджету.

Зазначає, що після ліквідації Тендерної палати Верховна Рада доручила Кабміну розробити новий закон про державні закупівлі. Однак цього не зробили.

— Колишній голова Тендерної палати Володимир Лаба очолює управління держзакупівель Контрольно-ревізійного управління. А молодий тендерний вчений Антон Яценко увійшов до консультативно-методологічної ради з питань держзакупівель при Мінекономіки, — розповідає Богословська.

Потім починає говорити про прем"єр-міністра.

— Із першого дня, відколи пані Тимошенко стала прем"єром, вона поставила на перше місце власні інтереси, боротьбу за президентську кампанію у країні. Маємо підтвердження того, що з державного бюджету вимиваються шалені гроші. Швидше за все їх направлятимуть на президентську кампанію, — каже.

Конференція триває майже півгодини. Богословська також розповідає про зміни до державного бюджету, за які Верховна Рада не проголосувала. Запевняє, що потрібно займатися бюджетом не на поточний, а на наступний рік.

— Можна говорити, що там навмисно створено систему для безконтрольного використання державних коштів. Якщо уряд сам руйнує бюджетний процес, то це означає, що Кабмін зловживає в бюджетних видатках, — говорить "регіоналка".

Зараз ви читаєте новину «Богословська розкритикувала прем"єра, Яценка та Лабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі