вівторок, 11 серпня 2009 07:19

Білоконь і Сацюк працюють радниками в Росії

Колишній голова Міністерства внутрішніх справ України 54-річний Микола Білоконь і екс-заступник очільника Служби безпеки України 46-річний Володимир Сацюк поновлені у званнях у Росії. Перший — генерал-полковник міліції, другий — генерал-майор спецслужби. Обидва — громадяни сусідньої держави. Хоча ще кілька років тому Україна їх оголосила в міжнародний розшук.

Білоконь є радником російського міністра внутрішніх справ. Має службовий автомобіль з мигалкою, кабінет, секретаря, офіційну зарплату. Сацюк працює радником директора Федеральної служби безпеки.

— Росія — демократична держава, яка завжди захищає тих, хто тікає з України, — жартуЄ колишній заступник голови СБУ 64-річний Олександр Скіпальський. — У Сацюка в сусідній державі були партнерські стосунки по бізнесу. І, певно, із громадянством йому це допомогло.

У поновленні звань колишнім українським посадовцям Скіпальський не бачить нічого дивного:

— Білоконя ніхто й не позбавляв звання. Генерал він і в Греції генерал.

Володимир Сацюк працював першим заступником голови СБУ до помаранчевої революції 2004-го. Його звинуватили у зловживанні службовим становищем, шахрайстві та присвоєнні бюджетних коштів. Припускають, ніби на його дачі отруїли кандидата в президенти Віктора Ющенка. 2005-го Сацюк утік до Росії. У червні того ж року Україна оголосила його в міжнародний розшук. Однак тамтешня генпрокуратура відмовилася видати Сацюка українським правоохоронцям. Мовляв, він є громадянином Росії.

Білоконь очолював Міністерство внутрішніх справ з серпня 2003-го по 2005 рік. Після перемоги на президентських виборах Віктора Ющенка, його звинуватили у зловживанні службовим становищем. Білоконь виїхав до Росії. Живе в Москві.

Торік у вересні Білоконя бачили на найпрестижнішому російському кінному турнірі в Підмосков"ї. Він розповів журналістам, що має заміський будинок і квартиру. Поставляє щебінь на російські залізниці.

— Завдяки московським друзям я тут живу добре, — каже Білоконь. — У Києві в мене не було такого будинку і такої квартири, як тут.

Зараз ви читаєте новину «Білоконь і Сацюк працюють радниками в Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі