пʼятниця, 05 лютого 2010 07:50

Янукович починав електриком автобази

Дитинство Віктора Януковича пройшло у робітничому селищі Жуковка на околиці міста Єнакієве Донецької області. Мати померла коли йому було 2 роки.

— У цей день вранці ми з бабусею пішли провідати маму, яка лежала в лікарні, — згадує Янукович. — А йти було далеко, зо три години. Мама лежала в ліжку, покликала мене. Усміхнулася, щось сказала і померла. У батька з"явилася нова сім"я. Я жив із бабусею, яка отримувала 12,5 рубля пенсії. Тому дитинство в мене було босоноге, голодне. Вулиця… І на цій вулиці доводилося боротися за своє місце.

Віктор належав до угруповання "Півновка". Кажуть, щоб потрапити до такої, треба було витримати якомога більше ударів ногами. Що довше протримаєшся, то більше поважатимуть.

17-річним Януковича засудили на три роки за пограбування. Вийшов умовно-достроково. За два роки знову сів за "нанесення ушкоджень".

Ще до другої судимості Віктор знайомиться на заводі з майбутньою дружиною. Людмилі впала цеглина на ногу. Янукович відвів її до каптерки, напоїв чаєм.

— Через пару тижнів прийшов до нас, я жила з бабусею і дідом, — згадує Людмила Олександрівна. — Каже: "Відпустіть, будь ласка, Люду на новорічний вечір". Але в мене родичі були суворих правил і, звісно, нікуди не пустили.

Янукович працював електриком, механіком автобази. Захопився автомобільними перегонами. 1974-го поїхав на ралі до Монте-Карло. Розповідають, що така подорож була можливою лише за згоди КДБ.

У 26 років Віктор очолив автобазу. 1978-го з нього зняли судимості. Про це клопотався космонавт Георгій Береговий. Чому — невідомо. Кажуть, він знав батька Януковича.

Треба було витримати якомога більше ударів ногами

Кар"єра лідера Партії регіонів розвивалася стрімко: заступник губернатора, губернатор Донецької області, у 2002–2004 роках — прем"єр-міністр. Після поразки на президентських виборах ще раз очолив уряд.

Під Києвом Янукович приватизував державну резиденцію "Межигір"я" площею 140 га. Заклав ландшафтний парк з алеями, кованими ліхтарями й альтанками, звів штучний водоспад, тенісний корт, басейн із підсвіткою.

— По весні прораби сказали терміново копати погріб на подвір"ї, — згадує один із будівельників. — Яник дуже любить іспанське вино, і замовив звідти цілу партію. Тоді хлопці працювали вдень і вночі. Глинистий ґрунт відбійниками довбли. Насилу встигли. Потім фурами привезли 20 декоративних дерев. Висадили їх уздовж алей. Але Яникові не сподобалося. Дерева викорчували й викинули.

Подібну за розмахом резиденцію Віктор Федорович звів під Москвою.



Тези виборчої програми


Податкові канікули для малого бізнесу на п"ять років


Із 2011 року при народженні першої дитини родина отримуватиме 25 тис. грн, другої — 50 тис., третьої та кожної наступної — 100 тис. грн


Щомісячні соціальні виплати на кожну дитину: при досягненні 3-річного віку і до 13 років — 250 грн, а з 13 до 18 років — по 500 грн


За 10 років збудують 1 млн квартир для молоді, працівників бюджетної сфери, малозабезпечених сімей, людей із обмеженими фізичними можливостями


Якісна безкоштовна екстрена медична допомога


Російська мова отримає статус другої державної


Перехід на контрактну армію з 2011 року

Зараз ви читаєте новину «Янукович починав електриком автобази». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі