четвер, 17 серпня 2006 19:08

"Я ніколи не відпочивав за кордоном"

Автор: фото: УНІАН
  Євген Червоненко 15 травня 2005 року в селі Пирогово під Києвом
Євген Червоненко 15 травня 2005 року в селі Пирогово під Києвом

Після парламентських виборів, створення коаліції та формування уряду політики відпочивають. Президент Віктор Ющенко — у резиденції в Криму. Теж туди подався і голова Верховної Ради Олександр Мороз. Лідерка опозиції Юлія Тимошенко заїхала до мами в Дніпропетровськ. А от прем"єр-міністр Віктор Янукович насолоджується роботою. За його ж словами, він півтора року був у відпустці.

У народних депутатів канікули до початку вересня. Більшість "нашоукраїнців" навіть на відпочинку тримаються неподалік президента. Наприклад, Петро Порошенко перебуває з родиною також на півострові. Інший нардеп від "НУ" Юрій Оробець, 51 рік, щойно повернувся із кримського санаторію Верховної Ради "Нижня Ореанда".

— Відпочивав днів десять. Кожен день плавав. Оце й усе, — розповідає.

Кореспондент "ГПУ" потурбував його, коли той із сім"єю повертався поїздом до Києва.

Представник президента при Кабміні, нардеп Борис Беспалий, 53 роки, поїхав до Криму ще наприкінці липня — у розпал парламентської кризи.

— До призначення цього уряду я не збирався мати жодного відношення, — пояснює. — Як тільки стало зрозуміло, до чого воно йде...

Беспалий — один із небагатьох "нашоукраїнців", які віддали свої голоси проти прем"єрства Януковича. Чимало інших просто не брали участі в голосуванні.

— Нічого особистого — інша команда, — сумно пояснює Борис Якович і продовжує вже про відпустку: — Кожного літа я відпочиваю в Криму. Ні я, ні моя сім"я ніколи в житті ніде не відпочивали за кордоном.

Верховна Рада має три санаторії. Беспалий вважає, що найкраща лікувальна база в "Нижній Ореанді".

— Я в армії служив у Ленінграді, на болотах. Маю певні хронічні захворювання горла, — каже він. — А хто з нардепів здоровий, тим не треба в санаторій. Їм, мабуть, потрібен більш жвавий відпочинок.

Кушнарьов поїде до Парижа подивитися на Ейфелеву вежу

Колишній ректор Ірпінської податкової академії, а тепер нардеп-"регіонал" Петро Мельник, 49 років, відпустку проводить у власному будинку в селі Дмитрівка, за 30 км від Києва.

— Мені тут краще, ніж на будь-якому морі, — розповідає. — По сусідству живе мій хороший друг. От ми з ним граємо в теніс, паримося в сауні, плаваєм у басейні.

Заступник лідера Партії регіонів Євген Кушнарьов, 55 років, також відпочиває у власному будинку біля озера під Харковом. Але решту відпустки проведе у Парижі.

— Побувати на Ейфелевій вежі — моя давня мрія, — зізнається Кушнарьов.

Інший "регіонал" Володимир Зубанов, 49 років, любить активний відпочинок:

— До мене приїхали друзі з Москви. І ми з дружиною влаштували їм екскурсію по країні. Спочатку побували в Донецьку, зупинялися в тещі. Тепер їдемо в Ялту, потім — в Одесу, а звідти — в Рахів на Закарпаття. А тоді заїдемо в Київ.

Такі подорожі для Зубанова — звичні. Щороку він сідає за кермо хонди і намотує кілометри дорогами України.

Цього року не пощастило з відпочинком акордеоністові та нардепу від Партії регіонів Яну Табачнику, 61 рік. Нещодавно йому зробили операцію на жовчному міхурі й тепер він лежить удома.

— Єдина моя розвага — це їздити на перев"язки, — жартує народний артист України.

Зізнається, що найбільше любить відпочивати на закарпатському курорті Шаяни. Їздить туди часто — надає перевагу тамтешнім водам.

42-річний соратник Юлії Тимошенко Андрій Шкіль відпочиває у Трускавці. П"є мінеральну воду і проходить оздоровчі процедури. А завершить свою відпустку на одному з курортів Криму.

Інший БЮТівець Дмитро Видрін, 57 років, подорожує містами Європи.

— Я хочу сісти в автомобіль і проїхати європейські столиці, — сказав він перед поїздкою. — Планую познайомитися з методами роботи і поспілкуватися з їхніми опозиціонерами.

Зараз ви читаєте новину «"Я ніколи не відпочивав за кордоном"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі