четвер, 07 липня 2011 13:32

ЛЮДИ НЕ СХОТІЛИ ВКЛАДАТИ ТУТ У ПРОМИСЛОВІСТЬ, У СФЕРУ ОБСЛУГОВУВАННЯ, А ЗАХОТІЛИ ДЕСЬ НА КІПРІ

4 липня Віктор Янукович під час зустрічі з президентом Кіпру Дімітрісом Хрістофіасом заявив про намір підписати нові угоди про уникнення взаємного оподаткування та розвиток інвестиційних відносин. За словами українського президента, торік із Кіпру надійшло понад $11 млрд, а Україна інвестувала в цю країну понад $6 млрд.

Володимир Лановий, 59 років, економіст

Держава не має так піклуватися про національні інвестиції за кордоном. Навіть якщо це суто формальні заяви. Це відтік капіталу. Значить, ЛЮДИ НЕ СХОТІЛИ ВКЛАДАТИ ТУТ У ПРОМИСЛОВІСТЬ, У СФЕРУ ОБСЛУГОВУВАННЯ, А ЗАХОТІЛИ ДЕСЬ НА КІПРІ. ЧОМУ ЦИМ ПИШАТИСЯ? При тому, що там немає ані ринку, ні перспективи, ні якихось інших факторів, спрямованих на надійне зростання капіталу в майбутньому.

А по суті всім зрозуміло, що КІПР Є ПОСЕРЕДНИЦЬКОЮ ЛАНКОЮ РУХУ КАПІТАЛІВ З УКРАЇНИ ТА В УКРАЇНУ. ЦЕ - ТІНЬОВА ЕКОНОМІКА, СІРИЙ ЕКСПОРТ, СІРІ ГРОШІ. І нормальна влада мала б ретельно відслідковувати походження такого капіталу. Це має робити будь-яка держава, яка себе поважає. Щоб не вийшло так, що за новим начебто австрійським власником "Укртелекому" насправді стоїть ще одна "кіпрська" компанія. Варто створити систему ринкових механізмів - а тоді вже пишатися обігом грошей.

Що ж стосується політичного боку справи - це була чергова демонстрація міжнародної діяльності нашої влади, яка за собою нічого не приносить, не розвиває і фактично не змінює. І якщо ми лише з Кіпром маємо контакти на високому рівні - значить, ЦИВІЛІЗОВАНІ КРАЇНИ НЕ ХОЧУТЬ МАТИ З НАМИ СЕРЙОЗНИХ ВЗАЄМИН. Кіпр - це посередник, а не економічний чи виробничий партнер. Такого роду контакт нічого не міняє, а статус партнера принижує.

Зараз ви читаєте новину «ЛЮДИ НЕ СХОТІЛИ ВКЛАДАТИ ТУТ У ПРОМИСЛОВІСТЬ, У СФЕРУ ОБСЛУГОВУВАННЯ, А ЗАХОТІЛИ ДЕСЬ НА КІПРІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі