четвер, 08 вересня 2022 16:11

Спецтема: Війна Росії проти України

"З'явилися непогані перспективи для ЗСУ" – Гайдай розповів про бойові дії на Луганщині

"З'явилися непогані перспективи для ЗСУ" – Гайдай розповів про бойові дії на Луганщині
Контрнаступ Збройних сил України змусив окупантів розосередити свої сили на різних напрямках. Фото: Суспільне

Контрнаступ Збройних сил України змусив окупантів розосередити свої сили на різних напрямках.

Це призвело до того, що навантаження на українських захисників на Луганщині трішки зменшилося, внаслідок чого на цьому напрямку з'явилися непогані перспективи для ЗСУ. Про це в ефірі телемарафону повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гайдай попередив про катастрофу на Луганщині

Очільник Луганської ОВА повідомив, що основні зусилля росіяни кинули на захоплення Бахмута, тому на частині Луганщини, де українські захисники тримають оборону, зараз ситуація не найгарячіша.

"Враховуючи, що ЗСУ мають певні успіхи і в Херсонській, і Харківській областях, то росіяни перекидають на різні напрямки війська, щоб сильно там не провалитися. І тому в нас трішки менше навантаження. І перспективи в принципі непогані, але про це поки говорити не будемо", – зауважив Гайдай.

Він також повідомив, що росіяни почали "мобілізувати" чоловіків в окупованих Сіверськодонецьку, Лисичанську, Старобільську та інших населених пунктах, які окупанти захопили після 24 лютого.

Гайдай також прокоментував ситуацію із перенесення так званого референдуму на тимчасово окупованих територіях.

"Псевдореферендуму найближчим часом не буде, дякуючи відмінній роботі ЗСУ та партизанів. Лунають нові дати від позорників-росіян – тепер планують на листопад…ну-ну", - наголосив Гайдай.

Україна повернула під свій контроль 700 квадратних кілометрів, які були захоплені російськими військами.

Йдеться про Харківський та Південнобузький напрямки. Про це повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов під час брифінгу 8 вересня.

Зараз ви читаєте новину «"З'явилися непогані перспективи для ЗСУ" – Гайдай розповів про бойові дії на Луганщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі