понеділок, 26 лютого 2024 19:38

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ відбили понад пів сотні атак росіян. Вечірнє зведення Генштабу

ЗСУ відбили понад пів сотні атак росіян. Вечірнє зведення Генштабу
Українські воїни відбили атаки російських окупантів на шести напрямках. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

Сили оборони України протягом доби відбили 54 атаки російських окупаційних військ на шести напрямках.

Найбільше ворожих атак було на Куп'янському та Авдіївському напрямках. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Українська авіація завдала ударів по дев'яти районах зосередження особового складу росіян.

Підрозділи ракетних військ завдали ураження по двох районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки ворога, пункту управління і наземній станції управління БпЛА окупантів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Для Заходу настав час активізуватись" - Велика Британія передає Україні 200 протитанкових ракет Brimstone

Протягом доби відбулося 79 бойових зіткнень.

Росіяни завдали ракетного і 58 авіаційних ударів, здійснили 70 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ і населених пунктах.

Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі і поранені серед цивільних. Руйнувань і пошкоджень зазнали багатоповерхові і приватні будинки, а також інші об'єкти інфраструктури.

На Куп'янському напрямку Сили оборони відбили дві атаки окупантів у районах Іванівки і Табаївки та 14 атак у районі Синьківки Харківської області, де ворог, за підтримки авіації, намагався вибити наші війська із займаних позицій.

Лиманський: наші воїни відбили п'ять атак ворога у районі Тернів Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався прорвати оборону наших військ.

На Бахмутському напрямку відбили п'ять атак противника у районах Іванівського і Кліщіївки на Донеччині, де ворог намагався покращити своє тактичне положення.

Авдіївський: відбили 15 атак окупантів у районах Бердичів, Орлівки, Сєверного, Первомайського і Невельського Донецької області.

На Мар'їнському напрямку Сили оборони стримують ворога у районі Новомихайлівки Донецької області, де росіяни 15 разів намагалися прорвати оборону наших військ. Також наші захисники відбили вісім ворожих атак у районах Красногорівки, Георгіївки і Побєди на Донеччині.

На Запорізькому напрямку відбили п'ять атак противника у районі Роботиного.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи з плацдармів на лівобережжі Дніпра. Протягом доби росіяни здійснили чотири спроби штурму позицій наших військ.

Сьогодні речник Оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій повідомив, що українські військові відійшли від селища Ласточкине на Авдіївському напрямку.

Командувач ОСУВ "Таврія" Олександр Тарнавський сказав, що на Авдіївському напрямку посилюємо лінію оборони, організовуємо оборону населених пунктів західніше Авдіївки, щоб не допустити подальшого просування росіян.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ відбили понад пів сотні атак росіян. Вечірнє зведення Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі