понеділок, 26 лютого 2024 16:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Тарнавський доповів про ситуацію на Авдіївському напрямку

Тарнавський доповів про ситуацію на Авдіївському напрямку
На Авдіївському напрямку посилюється лінія оборони та організовується оборона населених пунктів західніше Авдіївки. Фото: Генштаб

На Авдіївському напрямку посилюється лінія оборони та організовується оборона населених пунктів західніше Авдіївки.

Це робиться, аби не допустити подальшого просування російських окупантів. Про це повідомив Командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський у Telegram.

Він зауважив, що в операційній зоні ОСУВ "Таврія" ворог нарощує кількість авіаударів (за минулу добу - 45) та штурмових дій (72 бойові зіткнення - найбільше за останні два тижні).

Також агресор здійснив 897 артилерійських обстрілів та 83 удари дронами-камікадзе.

Тарнавський додав, що лише на Мар'їнському напрямку загарбники 40 разів намагалися прорвати оборону українських військ. Під Авдіївкою - 25, а на Запоріжжі - шість.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ вийшли з Ласточкіного

"На Авдіївському напрямку посилюємо лінію оборони, організовуємо оборону населених пунктів західніше Авдіївки, щоб не допустити подальшого просування росіян та завдати їм якнайбільших втрат", - написав командувач.

Водночас, повідомив він, по всій операційній зоні ОСУВ "Таврія" загальні втрати ворога (вбитими та пораненими) за 25 лютого склали 447 осіб.

"Абсолютна більшість із них - саме на Донеччині та під Авдіївкою", - додав Тарнавський.

Крім того, втрати окупантів в озброєнні та військовій техніці склали 62 одиниці, не враховуючи 266 безпілотників. Так, знищено або пошкоджено 13 танків, 32 бойові броньовані машини, дві артилерійські системи та 15 автомобілів. Також знищено склад боєприпасів ворога.

Російські загарбники продовжують активно атакувати в районах Мар'їнки, Авдіївки та Лиману, повідомив вранці 19 лютого Генеральний штаб Збройних сил України. На Авдіївському напрямку українськими захисниками відбито п'ять атак ворога біля Новобахмутівки, Ласточкиного та Первомайського.

ЗСУ змогли зачепитися за населені пункти за Авдіївкою, але тепер стоїть завдання максимально укріпити цю нову лінію оборони.

Зараз ви читаєте новину «Тарнавський доповів про ситуацію на Авдіївському напрямку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі