понеділок, 08 січня 2024 19:37

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ відбили понад 30 атак і вдарили по складах росіян

ЗСУ відбили понад 30 атак і вдарили по складах росіян
Сили оборони України утримують позиції і завдають росіянам значних втрат. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

Сили оборони України відбили понад 30 атак російських окупаційних військ на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському і Запорізькому напрямках.

Підрозділи ракетних військ уразили два склади боєприпасів окупантів. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Протягом доби росіяни провалили дев'ять штурмових дій. Українські воїни утримують зайняті позиції і завдають окупантам значних втрат.

Росіяни використовують тактику терору, завдають ударів, здійснюють обстріли як військових, так і цивільних об'єктів. Ворог активно застосувує оперативно-тактичну авіацію і квадрокоптери типу FPV, проводить штурмові дії за підтримки бронетехніки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не нужна эта война" - Сирський показав російського командира, який здався у полон

Протягом доби відбулось 55 бойових зіткнень.

Ворог завдав 55 ракетних та 16 авіаційних ударів, здійснив 16 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільних. Руйнувань і пошкоджень зазнали приватні житлові та багатоквартирні будинки, інша цивільна інфраструктура.

На Куп'янському напрямку Сили оборони відбили п'ять атак біля Синьківки Харківської області, де ворог, безуспішно намагався покращити тактичне положення.

Лиманський: наші захисники відбили атаку ворога східніше Тернів на Донеччині.

На Бахмутському: Сили оборони відбили дві атаки окупантів поблизу Кліщіївки та Андріївки Донецької області.

На Авдіївському напрямку наші захисники відбили три атаки ворога у районах Авдіївки, Сєверного, Тоненького і 14 атак поблизу Первомайського і Невельського на Донеччині.

На Мар'їнському напрямку Сили оборони стримують ворога неподалік Новомихайлівки Донецької області, де росіяни сім разів безуспішно намагалися прорвати оборону наших військ.

Запорізький: українські воїни відбили шість атак росіян південніше Червоного, західніше Вербового і північніше Новопрокопівки Запорізької області, де ворог намагався покращити тактичне положення.

"Підтримуйте Збройні сили. Переможемо разом. Слава Україні", - звертається Генштаб.

За 683 дні втрати російських окупаційних військ в Україні становили 365 170 осіб. Сили оборони України знищили 11 194 броньовані машини росіян, 6031 танків, 329 літаків і 324 гелікоптери, 23 кораблів і катерів та підводний човен ворога.

Росіяни намагаються просунутися у напрямку Куп'янська. Сили оборони знищують наступальний потенціал ворога на цьому напрямку, сказав командувач Сухопутних військ Олександр Сирський.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ відбили понад 30 атак і вдарили по складах росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі