понеділок, 08 січня 2024 12:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворогу не вдається блокувати Куп'янськ - Сирський

Ворогу не вдається блокувати Куп'янськ - Сирський
Усі атаки ворога захлинаються. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські окупанти ведуть активні наступальні дії в Куп'янському лісі та намагаються прорвати оборону Збройних сил України, щоб просунутися в напрямку Куп'янська.

Захисникам і захисницям вдається знищувати наступальний потенціал загарбників на цьому напрямку, заявив 8 січня командувач Сухопутних військ Олександр Сирський, передає "Інтерфакс-Україна".

"На куп'янському напрямку ситуація залишається складною. Ворог продовжує вести активні наступальні дії в Куп'янському лісі, намагаючись прорвати оборону наших військ і просунутися в напрямку міста. Інтенсивні бойові дії на цьому напрямку розпочалися в жовтні 2023 року, і відтоді тут ні на день не вщухає жорстка боротьба. Противник щодня штурмує населені пункти, обстрілює їх із артилерії та використовує авіацію. Зараз штурми наших позицій ворог здійснює в районі Синьківки з метою подальшого блокування Куп'янська", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог штурмує Авдіївку із усіх напрямків

Командири та штаби частин ЗСУ добре володіють ситуацією, постійно здійснюють розвідку, аналізують дії противника та ухвалюють усі необхідні рішення.

"Наші воїни дають адекватну відсіч ворогу і руйнують його плани. Загострення на цьому напрямку відбуваються постійно, але нашим Силам оборони вдається знищувати наступальний потенціал ворога і завдавати йому відчутних втрат", - наголосив Сирський.

Аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) у своєму звіті за 6 січня попередили, що російські війська можуть активізувати зусилля із захоплення Куп'янська Харківської області протягом найближчих тижнів, але не готові до широкомасштабних наступальних операцій у Харківській області.

Кількість ворожих артобстрілів на фронті дещо знизилася. На Таврійському напрямку їх зафіксовано 617 за минулу добу, повідомив 8 січня командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський.

Зараз ви читаєте новину «Ворогу не вдається блокувати Куп'янськ - Сирський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі