четвер, 04 січня 2024 19:55

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ відбили 35 атак росіян. Авіація вдарила по пунктах управління окупантів

ЗСУ відбили 35 атак росіян. Авіація вдарила по пунктах управління окупантів
Українська авіація завдала удари по пунктах управління російських окупантів. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

Сили оборони України відбили 35 атак російських окупаційних військ на Куп'янському, Бахмутському, Авдіївському і Запорізькому напрямках.

Росіяни намагаються вибити наші підрозділи з плацдармів на лівобережжі Дніпра. Ворог провалив шість штурмових дій, українські воїни утримують зайняті позиції і завдають окупантам значних втрат. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Протягом доби українська авіація завдала ударів по 10 районах зосередження особового складу і по двох пунктах управління окупантів.

Підрозділи ракетних військ уразили засіб протиповітряної оборони, чотири артилерійських засоби, станцію радіоелектронної боротьби і три пункти управління росіян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не нужна эта война" - Сирський показав російського командира, який здався у полон

Протягом доби відбулось 44 бойових зіткнення.

Росіяни завдали шість ракетних і 14 авіаційних ударів, здійснили 13 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ і населених пунктах.

Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі і поранені серед цивільних. Руйнувань і пошкоджень зазнали приватні житлові та багатоквартирні будинки, інша цивільна інфраструктура.

На Куп'янському напрямку українські воїни відбили дві атаки окупантів біля Синьківки і східніше Петропавлівки Харківської області.

Бахмутський: Сили оборони відбили три атаки поблизу Богданівки, Кліщіївки та Андріївки на Донеччині, де ворог намагався прорвати оборону наших військ.

На Авдіївському напрямку наші захисники відбили 14 ворожих атак у районах Новобахмутівки, Степового, Авдіївки і ще дев'ять атак неподалік Первомайського та Невельського Донецької області, де ворог безуспішно намагався покращити тактичне положення.

Запорізький: Сили оборони відбили сім атак біля Роботиного і північно-західніше Вербового.

"Підтримуйте Збройні Сили. Переможемо разом. Слава Україні", - звертається Генштаб.

Допомога Україні від партнерів системами протиповітряної оборони і нові пакети військової допомоги - пріоритет номер один, сказав президент Володимир Зеленський.

За 679 днів втрати російських окупаційних військ в Україні становили 362 280 осіб. Сили оборони України знищили 11 128 броньованих машин росіян, 6002 танків, 329 літаків і 324 гелікоптери, 23 кораблів і катерів та підводний човен ворога.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ відбили 35 атак росіян. Авіація вдарила по пунктах управління окупантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі