четвер, 22 червня 2023 21:27

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ продовжують наступальні дії: Маляр розповіла про ситуацію на фронті

ЗСУ продовжують наступальні дії: Маляр розповіла про ситуацію на фронті
Сили оборони України продовжують наступальні дії на півдні України, повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр. Фото: РБК-Україна

Сили оборони України продовжують наступальні дії на півдні України, а ворог зазнає значних втрат.

Також військові стримують ворожий наступ у Донецькій області, там постійно тривають бої. Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр у Telegram.

Ситуація на півдні України

За словами Маляр, за поточну добу ситуація суттєво не змінилась. Там триває наступ наших Сил оборони, вони поступово просуваються вперед, мають часткові успіхи, відтісняють противника і вирівнюють фронт.

"Сили оборони України продовжують наступальні дії на Мелітопольському та Бердянському напрямках. На деяких ділянках просунулись вперед та закріплюються на досягнутих рубежах", – йдеться у повідомленні.

Маляр пояснила, що ворог підтягує та застосовує резерви, намагається відновити втрачені позиції, зазнає значних втрат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЗСУ пояснили, чому на Бахмутському напрямку зменшилася інтенсивність атак окупантів

Ситуація на сході України

Заступниця міністра оборони повідомила, що українські військові продовжують ефективно стримувати наступ російських військ на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Маріїнському напрямках.

"На жоден метр ворог не просунувся. На всіх напрямках тривають бої", – написала Маляр.

Найважчими вона називає Лиманський напрямок, бої тривають в районах Діброви, Серебрянського лісництва та Григорівки Донецької області.

Також Сили оборони України протягом доби вели наступальні дії на напрямку Білогорівка – Діброва, мали частковий успіх, закріплюються на досягнутих рубежах.

Маляр додала, що окупанти щодня втрачають живу силу і техніку, але продовжують атакувати, намагаючись виконувати вказівки Кремля щодо повної окупації Донецької та Луганської областей.

Збройні сили України успішно проводять наступальні дії на кількох напрямках. Зміцнюють здобуті позиції та вирівнюють лінію фронту.

Ситуація у Харківській та Луганській областях залишається напруженою, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW). Запеклі бої на Донеччині тривають.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ продовжують наступальні дії: Маляр розповіла про ситуацію на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі