четвер, 22 червня 2023 07:50

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ атакують на півдні та Донбасі – показали свіжі карти боїв
5

Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Фото: understandingwar.org
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків

Збройні сили України успішно проводять наступальні дії на кількох напрямках. Зміцнюють здобуті позиції та вирівнюють лінію фронту.

Ситуація у Харківській та Луганській областях залишається напруженою, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW). Запеклі бої на Донеччині тривають.

21 червня українські війська продовжили контрнаступ під Кремінною. ЗСУ провели частково успішні наступальні дії на напрямку Білогорівка – Шипилівка та закріпилися на захоплених рубежах.

Війська обох сторін продовжували вести позиційні бої на лінії Куп'янськ – Сватове. На Куп'янському напрямку тривають позиційні бої, але російські сили не можуть прорватися до міста. Російські війська, нібито, витісняють українські сили з Синьківки та закріплюються на правому березі річки Оскіл, заявляють російські блогери.

Водночас окупанти вели безуспішні наступальні дії в напрямку Діброви, Серебрянки та на лінії Кремінь – Ямполівка. Геолокаційні кадри від 20 червня свідчать, що українські воїни відбили наступ бронетехніки РФ на схід від Спірного.

20 червня інтенсивність бойових дій посилилася. Російські десантники, нібито, зайняли кілька українських опорних пунктів у районі Серебрянського лісу. В РФ заявили, що підрозділи російського Центрального угруповання військ, буцімто, ведуть штурмові дії на кількох ділянках поблизу Кремінної.

У районі Білогорівки на Лиманському напрямку точаться важкі бої. Армія РФ вела безуспішні наступальні дії поблизу Оріхово-Василівки, Іванівського та Білої Гори. У районі Бахмута щодня відбуваються бойові дії.

Російські війська перекинули підрозділи 83-ї гвардійської десантно-штурмової бригади в район Кліщіївки для заміни підрозділів 31-ї гвардійської бригади ВДВ, які нещодавно зазнали великих втрат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збитий вертоліт і знищені дрони – повідомили гарні новини з передової

Ворог вів безуспішні наступальні дії поблизу Григорівки. Російські джерела стверджують, що ЗСУ проводили штурми на північ від Бахмута біля Ягідного, Берхівки, Оріхово-Василівки та на південний захід від Бахмута поблизу Кліщіївки. Окупанти тим часом вели безуспішні наступальні дії поблизу Авдіївки, Сіверного, Первомайського, Мар'їнки та Новомихайлівка.

Геолокаційні кадри, опубліковані 21 червня, свідчать, що ЗСУ діють також у північній частині Мар'їнки.

Українські бійці здійснили обмежені наземні удари вздовж адміністративного кордону між західною частиною Донецької та східною частиною Запорізької областей. Російські ж війська вели безуспішні наступальні дії поблизу Вугледара.

ЗСУ ведуть наступальні дії на рубежі Вільне Поле – Макарівка та атакують Урожайне.

Росіяни вели безуспішні наступальні дії на П'ятихатському напрямку. В ISW підтверджують контроль України над П'ятихатками.

Українські війська ведуть також наступальні дії на рубежах Новоданилівка – Роботине і Мала Токмачка – Вербове. Продовжують з частковим успіхом вести наступальні дії на півдні країни, зміцнюючи здобуті позиції та вирівнюючи лінію фронту.

Українські сили завдали удару з HIMARS по тилових позиціях Росії в Запорізькій області, зокрема по Розівці, приблизно за 65 км на північний захід від Маріуполя на сході Запорізької області.

Попри повільніший, ніж очікувалося, темп українського контрнаступу, Збройні сили України, ймовірно, успішно створюють умови для основного удару.

Офіційний Київ дав зрозуміти, що контрнаступ ЗСУ буде серією поступових і послідовних наступальних дій, сказано в свіжому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Зовсім недавно висловили спостереження, що поточні операції не є основним напрямом планування контрнаступу України. Теперішній уповільнений контрнаступ Сил оборони може мати на меті виснаження сил ворога і підготовку подальших наступальних дій.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ атакують на півдні та Донбасі – показали свіжі карти боїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі