четвер, 22 червня 2023 06:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Американські аналітики проаналізували сповільнення контрнаступу ЗСУ

Американські аналітики проаналізували сповільнення контрнаступу ЗСУ
ЗСУ, ймовірно, успішно створюють умови для головного удару контрнаступу. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Попри повільніший, ніж очікувалося, темп українського контрнаступу, Збройні сили України, ймовірно, успішно створюють умови для основного удару.

Офіційний Київ дав зрозуміти, що контрнаступ ЗСУ буде серією поступових і послідовних наступальних дій, сказано в свіжому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

"Зовсім недавно висловили спостереження, що поточні операції не є основним напрямом планування контрнаступу України. Теперішній уповільнений контрнаступ Сил оборони може мати на меті виснаження сил ворога і підготовку подальших наступальних дій", – йдеться у повідомленні.

В ISW зазначають, що дії ЗСУ можуть мати різні цілі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британська розвідка показала укріплення окупантів у Криму

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр наголосила, що недоцільно вимірювати успіх військових дій на фронті лише "кілометрами чи кількістю звільнених населених пунктів".

"На всьому театрі воєнних дій українські воїни можуть провести кілька наступальних операцій, аби поступово виснажити окупантів та створити умови для майбутнього головного удару", – зазначають аналітики.

В ISW наголошують, що втрати неминучі в обох сторін. Але ретельне оперативне планування українського командування, ймовірно, спрямоване на те, аби пом'якшити та збалансувати ці умови контрнаступу.

Загальні бойові втрати Росії на ранок 21 червня становлять уже понад 222 тис. окупантів. За добу лави "200-х" поповнили ще понад 540 російських загарбників.

Зараз ви читаєте новину «Американські аналітики проаналізували сповільнення контрнаступу ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі