четвер, 22 червня 2023 07:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Збитий вертоліт і знищені дрони – повідомили гарні новини з передової

Збитий вертоліт і знищені дрони – повідомили гарні новини з передової
Нашими захисниками було знищено російський ударний вертоліт Мі-24 та сім розвідувальних дронів. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Розпочалася 484-та доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України.

Противник зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках, де тривають важкі бої. Протягом доби відбулось понад 40 бойових зіткнень, повідомив уранці 22 червня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook.

"Авіація ЗСУ завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу противника та ще шість разів ударила по зенітно-ракетних комплексах ворога. Нашими захисниками було знищено російський ударний вертоліт Мі-24 та сім розвідувальних БпЛА. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили три пункти управління, зенітно-ракетний комплекс, два райони зосередження особового складу та військової техніки противника, 13 артилерійських засобів на вогневих позиціях, дві станції РЕБ та склад боєприпасів ворога", – йдеться у повідомленні.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка лишається без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вночі росіяни атакували країну ракетами – подробиці від Генштабу

На Бахмутському напрямку противник проводив безуспішні наступальні дії в районах Оріхово-Василівки, Іванівського та Білої Гори.

На Лиманському напрямку ворог здійснив безуспішні наступальні дії в районах Діброви і Білогорівки Луганської області та Серебрянки на Донеччині.

На Авдіївському напрямку противник проводив безуспішні наступальні дії в районі Авдіївки, Сєверного і Первомайського Донецької області.

На Мар'їнському напрямку ворог проводив наступальні дії в районі Мар'їнки, Побєди і Новомихайлівки Донецької області, але успіху не мав.

На Шахтарському напрямку агресор проводив наступальні дії в районах Новомихайлівки та Вугледара. Успіху не мав.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії. Проводив безуспішні наступальні дії у напрямку П'ятихаток Запорізької області.

Попри повільніший, ніж очікувалося, темп українського контрнаступу, Збройні сили України, ймовірно, успішно створюють умови для основного удару.

Офіційний Київ дав зрозуміти, що контрнаступ ЗСУ буде серією поступових і послідовних наступальних дій, сказано в свіжому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Зовсім недавно висловили спостереження, що поточні операції не є основним напрямом планування контрнаступу України. Теперішній уповільнений контрнаступ Сил оборони може мати на меті виснаження сил ворога і підготовку подальших наступальних дій.

Зараз ви читаєте новину «Збитий вертоліт і знищені дрони – повідомили гарні новини з передової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі