середа, 11 жовтня 2023 20:55

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ повідомили про останній ривок росіян перед зимою

ЗСУ повідомили про останній ривок росіян перед зимою
Сили оборони України відбивають атаки росіян і продовжують наступальну операцію. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

Одночасно з масованими штурмами у районі Авдіївки на Донеччині російські окупанти активізувалися на Лимано-Куп'янському напрямку.

Ворог хоче зробити останній ривок перед зимою. Про це сказав речник Східного угрупування військ Збройних сил України Ілля Євлаш, повідомила Liga.net.

"Зараз, поки не почалися дощі, вони (російські окупаційні війська. - Gazeta.ua) максимально намагаються акумулювати свої зусилля. Останній кидок, щоб зробити останній ривок перед зимою. Хочуть пробитися до Куп'янська та до річки Оскіл. Але безуспішно. Тактика залишається та сама: вони намагаються акумулювати великі зусилля на маленькій ділянці фронту", - сказав Євлаш.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США оголосили про виділення Україні пакета військової допомоги на $200 млн: що туди входить

На Лимано-Куп'янському напрямку протягом доби росіяни здійснили 30 атак. Здебільшого зі сторони Куп'янська. Всі ворожі атаки було відбито, повідомив речник ЗСУ.

"І це саме учора почалося, разом з Авдіївкою", - сказав Євлаш.

На Бахмутському напрямку українські сили наступають, а окупанти "тільки й думають, як нас стримати", повідомив речник ЗСУ.

"Маємо успіхи на Андріївському, Кліщіївському напрямках та поблизу Бахмута", - сказав Євлаш.

Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку і наступальні (штурмові) дії на Бахмутському. Наші захисники відбили 10 атак ворога в районі Авдіївки і вісім - у районах східніше Степового та південно-східніше Сєверного на Донеччині, повідомив ввечері Генеральний штаб ЗСУ.

За 595 днів українські воїни знищили понад 283 900 російських окупантів, 9220 броньованих машин ворога, 4863 танків, 316 літаків і 316 гелікоптерів, 20 кораблів і катерів та один підводний човен.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ повідомили про останній ривок росіян перед зимою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі