середа, 17 серпня 2022 08:59

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ луплять трофейним "Босфором" по його колишніх господарях

Воїни 93 бригади Холодний Яр захопили біля Тростянця на Сумщині російську бронемашину з автоматичною гарматою "Босфор".

Тепер вона працює на ЗСУ і лупить по своїх колишніх господарях. Фото трофейної техніки показали на сторінці Генштабу ЗСУ у Facebook.

Автор: facebook.com/GeneralStaff.ua
  Цей БТР холодноярці захопили у Сумській області біля Тростянця. Машина  з автоматичною гарматою “Босфор” калібру 30 мм. Саме така гармата використовується на російських військових кораблях
Цей БТР холодноярці захопили у Сумській області біля Тростянця. Машина з автоматичною гарматою “Босфор” калібру 30 мм. Саме така гармата використовується на російських військових кораблях

"Бронемашина потрапила до нас саме у такому вигляді, як вона є. На ходу. Цікава машинка з автоматичною гарматою "Босфор" калібру 30 мм. Саме така гармата використовується на російських військових кораблях. Тепер вона працює на нас", - розповів офіцер Іван.

Він уточнив, що "Босфор" стріляє на відстань до 2 км бронебійно-трасуючими набоями та до 4 км осколково-фугасними зарядами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Будуть бити колишніх власників" - морські піхотинці освоюють трофейну техніку

"Дещо схожа на стандартну гармату БМП, але трішки інший механізм роботи. Відмінність полягає у системі охолодженя гармати. Екіпаж бронетранспортера – це командир, навідник, механік-водій та вісім бійців десанту", - додав військовий.

Коли знайшли цю машину, ворог встиг пошкодити деякі механізми. Їх згодом відремонтували.

"Це було важко, адже жодної літератури або інструкцій для цієї гармати ми ніде не знайшли. Тож, довелося розбиратися самотужки. Тепер цей БТР вже на повну воює проти ворога. І, гадаю, ми ще зробимо багато добрих справ завдяки такому озброєнню", - підсумував воїн.

В Міністерстві оборони України розповіли про три найкращі трофейні реактивні системи залпового вогню, які Збройні сили України захопили в окупантів. Наші воїни захопили РСЗВ під час боїв. Тепер техніка використовується для знищення ворога

Третє місце. БМ-27 "Ураган". Дальність стрільби цієї РСЗВ — 30–35 км. Комплекс має різні типи реактивних боєприпасів 9к57, можлива стрільба з кабіни або з закритої позиції.

Друге місце. "Торнадо-Г". Бойові можливості зазначеної РСЗВ розширили за рахунок нових реактивних боєприпасів.

Перше місце. ТОС-1А "Солнцепек" — легенда російської пропаганди. Система веде вогонь термобаричними боєприпасами. В залпі 24 снаряди, які здатні накрити площу 200х200 м. На озброєнні ЗСУ перебуває вже кілька таких комплексів.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ луплять трофейним "Босфором" по його колишніх господарях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі