понеділок, 07 лютого 2022 14:45

Жодних конфліктів: поранені дніпровським стрільцем уперше розповіли про пережите

Жодних конфліктів: поранені дніпровським стрільцем уперше розповіли про пережите
У Дніпрі солдат Артем Рябчук вбив п'ятьох товаришів по службі. Стільки ж - поранив. Фото: скріншот із відео

Найтяжчі поранені під час стрілянини на Південмаші у Дніпрі Жанна Шарова та Ігор Семенченко досі лишаються у реанімації обласної лікарні ім. Іллі Мечникова.

Військові уперше розповіли про пережите. Запевняють, що з підозрюваним жодних конфліктів не мали, йдеться у ТСН.

Контрактниця Жанна Шарова, яка дістала три кулі, твердить, що взагалі не була знайома з Артемом Рябчуком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дніпровський стрілець відмовився від свідчень: у ДБР прокоментували заяву

"Я цього чоловіка взагалі не знала. Я тільки запам'ятала його обличчя. А так я навіть його імені і прізвища не знала. Я дуже рідко заступала в цей караул, де строкова служба. Я не знаю, чому він так вчинив", - каже поранена.

Старший солдат Ігор Семенченко розповідає, незадовго до того, як відкрити вогонь, підозрюваний читав книгу, був спокійним.

"Я спав. Крізь сон я почув постріли. Я також почув, як кухар впустив кастрюлі. Коли тут забігає сам кухар і кричить: "Там Рябчук з'їхав з глузду, і він вбив керівника". Буквально секунда, і Рябчук стоїть в дверях і стріляє в мене. Я встигнув тільки повітря в груди набрати. Він пішов отак стріляти спочатку в мене, потім в того, хто спав поруч, потім ще в одного і ще", - розповідає Ігор.

Він говорить, що Рябчука він не зачіпав, бо рідко з ним пересікався в караулі.

27 січня близько 3:40 на території Південного машинобудівного заводу в Дніпрі строковик 20-річний Артем Рябчук розстріляв з автомата дев'ятьох товаришів по службі та цивільну жінку. П'ятеро загинули, інші - у лікарнях. Після скоєного Рябчук утік, прихопивши з собою зброю та набої.

Підозрюваного затримали за кілька годин під Дніпром. Наступного дня суд обрав йому запобіжний захід - тримання під вартою. 3 лютого Рябчук відмовився від усіх свідчень, мовляв давав їх під психологічним тиском. Також відмовився від послуг наданого державою адвоката.

Зараз ви читаєте новину «Жодних конфліктів: поранені дніпровським стрільцем уперше розповіли про пережите». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі