пʼятниця, 04 лютого 2022 10:46

Дніпровський стрілець відмовився від усіх свідчень і змінив адвокатів

Дніпровський стрілець відмовився  від усіх свідчень і змінив адвокатів
У Дніпрі солдат Артем Рябчук вбив п'ятьох товаришів по службі. Стільки ж - поранив. Фото: t.me/UA_National_Police

Солдат-строковик 20-річний Артем Рябчук, від рук котрого загинули п'ятеро людей і стільки ж дістали поранення, відмовився від усіх свідчень. А також від послуг наданого державою адвоката.

Цю інформацію Gazeta.ua підтвердила нова адвокатка дніпровського стрільця Таміла Ульянова. Інтереси Рябчука представлятиме із колегою Денисом Гордєєвим.

"Так, заява Артема про зміну адвокатів дійсно була. Як вона з'явилася в мережі - нам не відомо. Підтверджую: Артем дійсно відмовився від усіх свідчень, які давав у рамках цієї кримінальної справи. Яка тепер позиція - всі почують на суді, я думаю. Ми тільки увійшли у справу. Тому ніяких коментарів стосовно роботи не даватимемо. Щодо лінії захисту - так само. У нас є певна конфіденційність, щоб не розповсюджувати зайву інформацію, яка може зашкодити ходу слідства", - сказала Ульянова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим займається у СІЗО дніпровський стрілець і чи оскаржуватиме арешт

Щодо заяви про визнання Рябчука потерпілим, про що говорив попередній його захисник Ігор Степанов, новим адвокатам нічого не відомо. Таку позицію вони не підтримуватимуть.

"Я такої заяви не бачила, як і мій колега. Звідки з'явилася ця інформація - ми не знаємо. Маю сумнів, що взагалі була така заява. І скажу точно, такого ми не писали і не підтримуватимемо", - каже Ульянова.

Додала, що найближчим часом вони з колегою зберуть пресконференцію, на якій дадуть загальну інформацію у справі. Попередньо, їїзапланованj на 12 лютого.

27 січня близько 3:40 на території Південного машинобудівного заводу строковик 20-річний Артем Рябчук розстріляв з автомата дев'ятьох товаришів по службі та цивільну жінку. П'ятеро загинули, інші - у лікарнях. Після скоєного Рябчук утік, прихопивши з собою зброю та набої.

Підозрюваного затримали за кілька годин під Дніпром. Автомат і набої були при ньому. Наступного дня суд обрав йому запобіжний захід - тримання під вартою.

3 лютого державний адвокат Рябчука заявив, що вимагає визнати його потерпілим. І начебто подав відповідну заяву в суд. Ігор Степанов заявив, що були порушені права його підзахисного під час проходження служби e частині 3021 Національної гвардії України.

Зараз ви читаєте новину «Дніпровський стрілець відмовився від усіх свідчень і змінив адвокатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі