четвер, 03 лютого 2022 15:56

Вимагає визнати потерпілим: адвокат дніпровського стрільця зробив заяву

Вимагає визнати потерпілим: адвокат дніпровського стрільця зробив заяву
У Дніпрі солдат Артем Рябчук убив п'ятьох товаришів по службі. Стільки ж – поранив. Фото: скріншот із відео

Адвокат дніпровського стрільця 20-річного Артема Рябчука вимагає визнати його потерпілим. І подав відповідну заяву в суд.

Ігор Степанов заявив, що були порушені права його підзахисного під час проходження служби в частині 3021 Національної гвардії України, передає "Сьогодні".

"Все те, про що свідчив мій клієнт, має розслідуватися в іншому кримінальному провадженні, щодо посадових осіб військової частини. Я подав заяву про внесення до єдиного реєстру досудових розслідувань даних про те, щоб було відкрито провадження за чотирма статтями де я вимагаю визнати Артемія потерпілим", - сказав адвокат.

Статті, про які йдеться - порушення статутних правил взаємовідносин між військовослужбовцями, дезертирство, недбале ставлення до військової служби та перевищення військовою посадовою особою влади або службових повноважень. Вважає, що мають розслідувати і одне кримінальне провадження, й інше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим займається в СІЗО дніпровський стрілець і чи буде оскаржувати арешт

За словами Степанова, йому поки що не відкрили доступ до матеріалів кримінального провадження.

Додав, що військова прокуратура і ДБР винесли постанову про забезпечення безпеки його клієнту.

"У нього посилена охорона для того, щоб ні він з собою нічого не зробив, ні з ним нічого не сталося", — говорить Ігор Степанов.

Рябчук розуміє все, що сталося, що скоїв. І жалкує, за словами адвоката.

27 січня близько 3:40 на території Південного машинобудівного заводу строковик 20-річний Артем Рябчук розстріляв з автомата дев'ятьох товаришів по службі та цивільну жінку. П'ятеро загинули, інші - у лікарнях. Після скоєного Рябчук утік, прихопивши з собою зброю та набої.

Підозрюваного затримали за кілька годин під Дніпром. Автомат і набої були при ньому. Наступного дня суд обрав йому запобіжний захід - тримання під вартою.

Зараз ви читаєте новину «Вимагає визнати потерпілим: адвокат дніпровського стрільця зробив заяву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі