неділя, 12 лютого 2023 18:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Знищені комплекси ППО та склади БК: авіація і артилерія ЗСУ масовано відпрацювали по ворогу

Знищені комплекси ППО та склади БК: авіація і артилерія ЗСУ масовано відпрацювали по ворогу
Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили вісім районів зосередження живої сили, одну позицію ППО та два склади боєприпасів ворога. Фото: Генштаб

Українські захисники продовжують знищувати російських загарбників та ворожу техніку.

Зокрема, авіація Сил оборони України протягом доби завдала двох ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. А підрозділи ракетних військ і артилерії уразили вісім районів зосередження живої сили, одну позицію протиповітряної оборони та два склади боєприпасів ворога. Про це 12 лютого повідомив Генштаб ЗСУ.

У свою чергу ворог зосереджує основні зусилля на ведені наступальних дій на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сотні знищених загарбників за добу ‒ у ЗСУ розповіли про бої біля Бахмута

Також здійснює посилення свого угруповання військ на Лиманському та Бахмутському напрямках. Активно застосовує авіацію для завдання ударів по позиціях наших військ.

Протягом доби росіяни завдали два ракетних удари та здійснили 23 обстріли з реактивних систем залпового вогню.

"Російська Федерація не полишає намірів знищити критичну інфраструктуру нашої країни, продовжує ураження цивільних об'єктів та помешкань мирного населення", – йдеться у повідомленні.

У Генштабі попередили, що загроза подальших російських ударів по цивільних об'єктах залишається високою на всій території України.

Українські війська відбили деякі втрачені позиції в Донецькій області. Нині запеклі бої тривають навколо Вугледара.

Російські сили також намагаються наступати біля Сватового на Луганщині. Про це свідчать свіжі карти бойових дій, оприлюднені американським Інститутом вивчення війни (ISW).

Тим часом російські війська продовжують віддавати перевагу наступальним операціям у Донецькій області. За словами Головнокомандувача Збройних сил України генерала Валерія Залужного, росіяни там щодня проводять до 50 атак, постійно атакують Бахмут.

Зараз ви читаєте новину «Знищені комплекси ППО та склади БК: авіація і артилерія ЗСУ масовано відпрацювали по ворогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі