неділя, 12 лютого 2023 14:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Сотні знищених загарбників за добу ‒ у ЗСУ розповіли про бої біля Бахмута

Сотні знищених загарбників за добу ‒ у ЗСУ розповіли про бої біля Бахмута
На Бахмутському напрямку за добу було понад 40 бойових зіткнень. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські загарбники на Донбасі основну увагу зосереджують на Бахмутському напрямку. Там ворог постійно атакує.

Окрім того, росіяни "встановлюють рекорди" з артилерійських обстрілів на Лиманському напрямку. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Східного угруповання військ ЗСУ полковник Сергій Череватий, передає Gazeta.ua.

"Головним напрямком удару ворога залишається Бахмутський відтинок фронту. Там 167 разів противник завдав удари різними типами ствольної реактивної артилерії. Сталося 41 боєзіткнення в ході якого ворог втратив 212 військових вбитими та 315 пораненими", ‒ розповів Череватий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що відбувається біля Бахмута, Вугледара та Кремінної ‒ показали свіжі карти боїв в Україні

Біля самого Бахмута було 48 обстрілів і 19 боєзіткнень. Бої також велися в біля Торського, Федорівки, Бахмута, Іванівського та Часового Яру.

"Наступною великою ділянкою, якій ворог приділяв увагу, є Лиманський напрямок, Луганщина. Там вже багато днів поспіль ворог ставить рекорди по враженню артилерійським вогнем. Цієї доби було 424 обстріли та 23 боєзіткнення. Також ворог втратив 69 окупантів вбитими та 126 пораненими", ‒ зазначив Череватий.

За його словами, минулої доби окупаційні війська зазнали втрат і в техніці.

"Це танки Т-72, один бронеавтомобіль "Тигр", міномет "Тюльпан" та дві САУ "Піон", ‒ додав Череватий.

Українські війська минулої доби продовжували влучно бити по скупченнях російських окупантів та ворожої техніки. Зокрема, авіація Сил оборони за добу завдала 19 ударів по районах зосередження загарбників. Про це вранці 12 лютого повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Загальні бойові втрати Росії на ранок 12 лютого становлять понад 137 780 осіб. За минулу добу лави "200-х" поповнили ще понад 900 окупантів, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Сотні знищених загарбників за добу ‒ у ЗСУ розповіли про бої біля Бахмута». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі