неділя, 30 жовтня 2022 09:16

Спецтема: Війна Росії проти України

"Зерновий коридор" ‒ домовленостей про рух суден на 30 жовтня немає

"Зерновий коридор" ‒ домовленостей про рух суден на 30 жовтня немає
За даними координаційного центру, поки немає домовленостей про рух вантажів "зерновим коридором". Фото: usm.media

На 30 жовтня не досягнуто домовленості про рух суховантажів морським гуманітарним коридором, створеним у рамках чорноморської "зернової ініціативи".

Немає домовленостей як щодо руху суден, які відбувають, так і тих, що прибувають. Такі дані Спільного координаційного центру повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Ситуація загострилася після того, як Росія напередодні під фальшивим приводом заявила про вихід із "зернової угоди".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Піар на голоді" – Кулеба прокоментував заяви РФ щодо заміни українського зерна

"СКЦ вивчає ситуацію, що склалася, оцінюючи наслідки для діяльності СКЦ й обговорюючи наступні кроки", ‒ ідеться в повідомленні.

Координатор ООН у СКЦ Амір Абдулла довів до відома турецької та української делегацій центру повідомлення, що надійшло від делегації РФ щодо зупинення участі в чорноморській "зерновій ініціативі".

У Центрі також уточнили, що зараз понад 10 суден, що входять і виходять з українських портів, очікують на можливість зайти в морський гуманітарний коридор.

"29 жовтня дев'ять суден (п'ять, що відбувають і чотири, які прибувають) спокійно пройшли морським гуманітарним коридором", ‒ повідомили в СКЦ.

Президент України Володимир Зеленський відреагував на заяву Російської Федерації про невиконання зернової угоди. Заява Росії передбачувана. Зараз потрібна жорстка міжнародна реакція. Про це сказав у відеозверненні.

29 жовтня РФ заявила, що "зупиняє участь у реалізації "зернової угоди". Причиною Москва назвала нібито "напад на кораблі Чорноморського флоту" в тимчасово окупованому Криму.

Зараз ви читаєте новину «"Зерновий коридор" ‒ домовленостей про рух суден на 30 жовтня немає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі