субота, 17 грудня 2022 21:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський розповів про ситуацію зі світлом, теплопостачанням та водою після ракетного удару РФ

Зеленський розповів про ситуацію зі світлом, теплопостачанням та водою після ракетного удару РФ
Президент України Володимир Зеленський розповів про ситуацію з електроенергією після ракетного удару РФ. Фото: скріншот з відео

Ремонтні роботи на об'єктах енергетичної інфраструктури тривають без перерви після вчорашнього удару російських окупантів.

Протягом доби світло вдалося повернути майже 6 млн українців. Про це наприкінці 297-го дня війни повідомив у відеозверненні президент Володимир Зеленський.

"Головне сьогодні – енергетика. За день вдалося повернути електрику майже 6 мільйонам українців. Ремонтні роботи тривають без перерви після вчорашнього удару терористів.
Росія не шкодує ресурсів на війну проти нашого народу – саме проти людей, проти всіх українців, від Луцька до Харкова, від Сум до Одещини", – заявив глава держави.

Зеленський повідомив, що є проблеми з постачанням тепла, є великі проблеми з постачанням води.

"Звичайно, іще багато роботи, щоб стабілізувати систему. Найбільш складна ситуація – це Київ та область, Вінниця та область, Львів та область. Але і в багатьох інших регіонах є, на жаль, масштабні відключення: це і Дніпро та область, Волинь, Житомирщина, Закарпаття, Франківщина, Одеса та область, Полтавська область, Тернопільщина, Чернігівщина та інші міста й області", – повідомив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський закликав союзників надати Україні надійний захист неба

Зеленський також подякував кожному й кожній, хто допомагає Україні.

"Дякую всім нашим енергетикам, усім, хто працює для постачання тепла й води, усім, хто ремонтує пошкоджені обстрілами комунікації та щоразу відновлює нормальне життя, хоч би як терористи намагалися залишити нас у холоді й у темряві. Терористи все одно програють", – підкреслив український лідер.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Росії ніколи не відмовлялася від своїх планів повністю окупувати Україну.

Країна-агресорка навіть мріє помститися за поразки на полі бою. Питання в тому, чи здатна Росія до нового наступу наступного 2023 року. Про це Зеленський розповів в інтерв'ю телеканалу TF1.

За словами глави держави, Україна усвідомлює нав'язливу ідею Росії здійснити ще один масштабний напад. Водночас Зеленський зазначив, що питання полягає у здатності країни-агресора втілити свої мрії у реальність, а також у можливості України протистояти новій хвилі агресії.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський розповів про ситуацію зі світлом, теплопостачанням та водою після ракетного удару РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі