субота, 17 грудня 2022 14:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський зробив заяву щодо загрози нового вторгнення РФ в Україну

Зеленський зробив заяву щодо загрози нового вторгнення РФ в Україну
Президент Володимир Зеленський впевнений, що росіяни все ще не позбулись своїх загарбницьких бажань щодо території України. Фото: facebook.com/zelenskiy.official

Президент Володимир Зеленський заявив, що Росії ніколи не відмовлялася від своїх планів повністю окупувати Україну.

Країна-агресорка навіть мріє помститися за поразки на полі бою. Питання в тому, чи здатна Росія до нового наступу наступного 2023 року. Про це Зеленський розповів в інтерв'ю телеканалу TF1.

За словами голови держави, Україна усвідомлює нав'язливу ідею Росії здійснити ще один масштабний напад. Водночас Зеленський зазначив, що питання полягає у здатності країни-агресора втілити свої мрії у реальність, а також у можливості України протистояти новій хвилі агресії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Путін готовий" – генсек НАТО попередив про нові наступи РФ в Україні

Зеленський висловив впевненість, що росіяни все ще не позбулись своїх загарбницьких бажань.

"Ми це чудово усвідомлюємо. Ми можемо зрозуміти їхнє бажання помститися, воно залишається їхньою нав'язливою ідеєю, їхнім бажанням напасти на нашу країну, окупувати нашу територію. Вважаю, що вони ніколи не відмовлялися від цього. Але питання в тому, чи здатні вони на це? І чи здатні ми з цим впоратися? Але їхнє бажання досягти цього, впевнений, все ж таки є", – сказав Зеленський.

Росіяни готують близько 200 тис. нових солдатів для агресії проти України. Російський ворог знову піде на Київ, сказав головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний.

Сполучені Штати Америки не бачать ознак підготування наступу росіян на Київ. Але там уважно стежать за ситуацією, сказав представник Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський зробив заяву щодо загрози нового вторгнення РФ в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі