субота, 17 грудня 2022 20:50

Зеленський закликав союзників надати Україні надійний захист неба

Зеленський закликав союзників надати Україні надійний захист неба
Президент Володимир Зеленський закликав союзників надали для Україні надійний щит ППО. Фото: ОП

Президент Володимир Зеленський закликав союзників надати для Україні надійний щит ППО.

У вечірньому відеозверненні наприкінці 297-го дня війни глава держави також подякував тим партнерам, які допомагають Україні давати відсіч російській агресії.

"Зокрема, я буду постійно нагадувати. Шановні партнери! Знайдіть можливість дати Україні надійний захист неба, надійний щит ППО. Ви це можете. Ви можете дати захист нашим людям – стовідсотковий захист від російських ракет", – сказав український лідер.

Зеленський наголосив, що РФ не шкодує ресурсів на війну проти нашого народу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Кожен робить свій унікальний внесок у спільну справу" – Зеленський показав нові кадри війни

"І я вдячний кожному лідеру й кожному народу – нашим партнерам, які розуміють, що такі масштабні "інвестиції" Росії в терор треба перекривати ще більшою допомогою людям, проти яких терор спрямований", – зазначив президент.

Президент запевнив, що коли Україна отримає такий захист, тоді основна форма російського терору, а саме ракетний терор, стане просто неможливою.

"І лише це означатиме безпеку для мільйонів людей і стратегічну перебудову всієї воєнної ситуації. Що менше буде можливостей у Росії для терору, то більше буде в нас можливостей повернути й гарантувати мир", – підкреслив він.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Росія ніколи не відмовлялася від своїх планів повністю окупувати Україну.

Країна-агресорка навіть мріє помститися за поразки на полі бою. Питання в тому, чи здатна Росія до нового наступу наступного 2023 року. Про це Зеленський розповів в інтерв'ю телеканалу TF1.

За словами голови держави, Україна усвідомлює нав'язливу ідею Росії здійснити ще один масштабний напад. Водночас Зеленський зазначив, що питання полягає у здатності країни-агресора втілити свої мрії у реальність, а також у можливості України протистояти новій хвилі агресії.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський закликав союзників надати Україні надійний захист неба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі