неділя, 10 грудня 2023 21:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський обговорив із фон дер Ляєн початок переговорів про вступ України в ЄС

Зеленський обговорив із фон дер Ляєн початок переговорів про вступ України в ЄС
Президент Володимир Зеленський поговорив із президенткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн. Фото: ОП

У неділю, 10 грудня, президент Володимир Зеленський поговорив із президенткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн.

У телефонній розмові скоординували наші позиції перед засіданням Європейської ради. Про це глава держави повідомив у Telegram.

"Дякую за високу оцінку нашої роботи з виконання всіх рекомендацій Єврокомісії. Розраховуємо на позитивне рішення щодо виділення €50 млрд та початку переговорів про вступ України до ЄС", - написав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський взяв участь в інавгурації президента Аргентини Мілея: відео

Президент України наголосив, що Європа має рішуче захищати свої цінності та свою єдність.

"Знаю, що ми можемо розраховувати на підтримку з боку пані президента в цьому", - підкреслив Зеленський.

Президент України Володимир Зеленський у суботу, 9 грудня, вирушив до Аргентини, щоб взяти участь в інавгурації нового президента країни Хав'єра Мілея.

Це перша поїздка Зеленського до Латинської Америки. Як вважають у Reuters, візит буде зосереджений на тривалих спробах України отримати підтримку з боку країн Глобального Півдня у війні з Росією.

Видання нагадує, що Зеленський сподівається скликати глобальний саміт щодо Формули миру, яку він уперше запропонував торік на Генасамблеї ООН.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський обговорив із фон дер Ляєн початок переговорів про вступ України в ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі