неділя, 06 серпня 2023 20:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський анонсував ряд важливих міжнародних заходів та нову військову допомогу

Зеленський анонсував ряд важливих міжнародних заходів та нову військову допомогу
Президент України Володимир Зеленський анонсував нову військову допомогу від міжнародних партнерів. Фото: скріншот

Президент України Володимир Зеленський анонсував нову військову допомогу від міжнародних партнерів на наступному тижні.

Також влада країни додасть ще більше змісту міжнародним заходам серпня – вересня, які вже заплановані. Про це глава держави повідомив у вечірньому зверненні.

"Вже готуємося, щоб наступний тиждень іще посилив нашу державу, наші позиції. Буде нова комунікація з партнерами – заради оборонних пакетів для України. Додамо ще більше змісту міжнародним заходам серпня – вересня, які вже заплановані", – сказав він.

За його словами, це і Кримська платформа, і Саміт перших леді та джентльменів, наша участь у Генасамблеї ООН, і Формула миру.

Зеленський повідомив, що лише за один цей тиждень російські терористи застосували проти нас вже 65 різних ракет, 178 ударних дронів, із них 87 Shahed.

"Суттєву частину вдалося збити. Ми зробимо все, щоб український повітряний щит ставав тільки міцнішим. Саме тут, саме в нашому небі можемо довести, що терор програє. Всі разом можемо це довести – усі партнери. Дуже важлива відповідальна позиція кожного з партнерів щодо постачання систем ППО і ракет до них", – наголосив він.

Президент наголосив, що повний захист від терору потрібен тут, щоб потім не довелося думати, як захистити від нього ще й інші народи.

"Україна може виграти цю битву, і наш повітряний щит згодом гарантуватиме безпеку всієї Європи", – запевнив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Очищують наше небо від російського зла": Зеленський опублікував фото до Дня Повітряних сил

"І, звичайно, ми продовжимо і внутрішнє очищення нашої держави від тих, хто, на жаль, послаблює Україну своїми зловживаннями. Україні потрібна лише сила, лише максимальна зосередженість на тому, щоб досягти перемоги", – зазначив він.

Зеленський також додав, що якщо комусь уже здається, нібито війна "десь там" та що перемогти у війні має хтось інший, то треба повертатися в реальність.

"Лише всім народом ми це пройдемо. Треба щодня давати результат для України, для всіх, хто бореться заради України. Я дякую всім, хто саме так наближає нашу перемогу! Слава нашим воїнам! Слава нашому народу – міцному й прекрасному!" – підкреслив президент.

За час повномасштабної війни Росії проти України українська авіація здійснила понад 14 тисяч бойових вильотів.

Кожен з них ‒ героїчний. Про це у День Повітряних сил Збройних сил України зазначив президент Володимир Зеленський.

Він також опублікував нові фото бойової роботи українських захисників неба.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський анонсував ряд важливих міжнародних заходів та нову військову допомогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі