субота, 16 липня 2022 19:43

Спецтема: Війна Росії проти України

Жданов пояснив, чому ППО не завжди спрацьовують

Жданов пояснив, чому ППО не завжди спрацьовують
Крилаті ракети можуть змінювати траекторію в будь-який момент. Фото: скрін з відео

Крилаті ракети – найскладніша ціль, тому існує дві причини, чому протиповітряна оборона не завжди може їх перехопити.

Іноді, навіть коли помічають ракети, ППО або винищувачі можуть не встигнути перехопити. Про це розповів військовий експерт Олег Жданов у YouTube.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія випустила шість ракет з Каспійського моря – чотири збила ППО

"Все небо покривають радіолокаційні станції. Вони десь бачать, а десь не бачать. Але в основному вони бачать. Єдине, що іноді, коли помічають ракети, не вистачає часу піднімати винищувальну авіацію чи ППО не встигає її перехватити до кінцевої цілі. По-друге, крилата ракета – найскладніша ціль", – сказав він.

Жданов пояснив, що вона може змінювати свою траекторію в будь-яких момент. Вона летить, огинаючи рельєф місцевості. Тобто якщо є перешкода, то вона піднімається. Якщо є низина – вона опускається. Тому дуже складно цю ракету збити.

Вчора, 15 липня, по Дніпру росіяни випустили шість ракет Х-101. Це сучасний вид зброї: така ракета летить на низькій висоті, що дає можливість обійти ППО. Ракета керована, точність удару – 10 м, дальність польоту – трохи більше 5 тис. км. Одна така смертоносна ракета Х-101 коштує близько $13 млн.

Зараз ви читаєте новину «Жданов пояснив, чому ППО не завжди спрацьовують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі