понеділок, 23 травня 2022 00:53

Спецтема: Війна Росії проти України

"Зараз все кинуто сюди" - Гайдай про ситуацію на Донбасі

"Зараз все кинуто сюди" - Гайдай про ситуацію на Донбасі
Окупанти намагаються знищити Сіверськодонецьк. Фото: Сергій Гайдай.

Російські загарбники кинули всі сили на Луганський та Донецький напрямок,.

Туди перекинули додаткові підрозділи та військову техніку, повідомив OBOZREVATEL з посиланням на заяву голови Луганської ОВА Сергія Гайдая в ефірі "Україна 24".

Він зазначив, що у штурмах також беруть участь представники незаконних формувань "ДНР" та "ЛНР", нові мобілізовані солдати з віддалених регіонів Росії, а також кадировці.

"Зараз все кинуто сюди, стягується колосальна кількість техніки: "Панцирі", комплекси С-300 та С-400. Постійно намагаються прорвати нашу лінію оборони. Цілодобово продовжуються обстріли", – розповів Гайдай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Контрнаступ ЗСУ на Луганщині може розпочатися вже у червні

За його словами росіяни вдаються до тактики випаленої землі - населені пункти просто знищують. Зокрема, Сіверськодонецьк обстрілюється "Градами", "Смерчами", артилерією, мінометами, по місту завдають авіаударів, танки просто б'ють по будинках мирних українців.

"Просто стирають Сіверськодонецьк з лиця землі", – сказав Гайдай.

Він наголосив, що окупанти більше не вдають, що когось "рятують". Тепер вони знищують населені пункти з однією метою – захопити територію.

"Новотошківське знищено, Попасну знищено, Щастя знищено, Рубіжне практично повністю знищено", – додав глава ОВА.

За словами Гайдая, російські окупанти намагаються зробити з Луганщини згарище. Сіверськодонецьк ворог знищує, як Маріуполь.

Російські окупанти намагалися увірватися до Сіверськодонецька одразу з чотирьох напрямків. Ворог дістав гідну відсіч і відійшов на попередні позиції.

На Луганщині окупанти вже зруйнували понад 11 тис. будинків, із них майже 3 200 - багатоповерхівки.

Зараз ви читаєте новину «"Зараз все кинуто сюди" - Гайдай про ситуацію на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі