субота, 07 січня 2023 07:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Захоплюють житло та насильно роздають російські паспорти ‒ окупанти посилили терор в Енергодарі

Захоплюють житло та насильно роздають російські паспорти ‒ окупанти посилили терор в Енергодарі
В Енергодарі близько 3 тисяч працівників Запорізької АЕС загарбники змусили отримати російські паспорти. Фото: 1news.zp.ua

Російські загарбники продовжують терор місцевих жителів на тимчасово захоплених українських територіях.

Зокрема, в місті Енергодар окупаційні війська примусили близько 3 тисяч працівників Запорізької АЕС отримати так російські паспорти. Про це йдеться у ранковому зведенні Генерального штабу ЗСУ 7 січня.

Окрім того, загарбники в Енергодарі погрожують підприємцям штрафами та вилученням майна, намагаючись таким чином вивести з обігу гривню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія прирівняла тимчасово захоплені українські території до Крайньої Півночі ‒ Гайдай

"Значно зросла кількість захоплених окупантами житлових приміщень, що були покинуті вимушеними переселенцями", ‒ йдеться у повідомленні.

Тим часом через невиконання плану з набору добровольців у війська територіальної оборони в Бєлгородській області РФ до рекрутингової кампанії залучили місцеву поліцію.

"Службовці обходять квартири та будинки, проводять перепис чоловічого населення призовного віку та бесіди щодо популяризації служби", ‒ повідомляє український Генштаб.

Російські окупанти посилили тиск на жителів тимчасово окупованих територій Запорізької області.

Обмежують вільне пересування. Тепер для виїзду за межі населених пунктів потрібно отримати перепустку у фейковій комендатурі, там вимагають надати особисті дані і документи на право власності на авто, повідомляє мер Мелітополя Іван Федоров.

Зараз ви читаєте новину «Захоплюють житло та насильно роздають російські паспорти ‒ окупанти посилили терор в Енергодарі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі