субота, 10 грудня 2022 14:44

Спецтема: Війна Росії проти України

Захищав Україну з перших днів війни ‒ під Бахмутом загинув доброволець з Білорусі

Захищав Україну з перших днів війни ‒ під Бахмутом загинув доброволець з Білорусі
Білоруський доброволець Олексій Авдєєнко загинув на Бахмутському напрямку. Фото: t.me/Hajun_BY

У бою на Бахмутському напрямку загинув білоруський доброволець Олексій Авдєєнко з позивним "Якуб".

Участь в обороні України чоловік брав із перших днів війни. Про це у Telegram повідомляє моніторингова група "Беларускі Гаюн".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Лукашенко бачить, як Кремль програє війну, і хоче зістрибнути з "Титаніка" – білоруський доброволець

Доброволець з Білорусі загинув на фронті 4 грудня.

"Олексій Авдєєнко був добровольцем тактичної групи "Білорусь" і підписав контракт із ЗСУ. Авдєєнко з перших днів війни брав активну участь в обороні України", ‒ йдеться у повідомленні.

За даними моніторингової групи, нині відомо про загибель вже 16 білоруських добровольців, які захищали Україну з початку повномасштабної війни.

Після повномасштабного російського вторгнення багато іноземних добровольців прибули в Україну для оборони українських міст та боротьби з російськими окупантами. На допомогу ЗСУ прибув і білоруський добровольчий батальйон ім. Кастуся Калиновського.

Україна намагатиметься якомога швидше надати громадянство білоруським добровольцям, які б'ються на її боці. Під час війни підходи до цього змінять, заявив радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк.

Зараз ви читаєте новину «Захищав Україну з перших днів війни ‒ під Бахмутом загинув доброволець з Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі