неділя, 09 липня 2023 06:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Загроза залишається високою ‒ Генштаб уточнив дані про російську атаку по Україні

Загроза залишається високою ‒ Генштаб уточнив дані про російську атаку по Україні
Росія вдарила по Україні ракетами С-300. Фото: ukrinform.ua

Минулої доби російські загарбники завдали чергового ракетно-авіаційного удару по Україні.

Застосували зенітні керовані ракети із ЗРК С-300 та іранські БпЛА типу Shahed. Про це вранці 9 липня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Українська протиповітряна оборона знищила п'ять ворожих дронів. Однак, частина ударних БпЛА влучила в промислові об'єкти та об'єкти інфраструктури на Дніпропетровщині та Кіровоградщині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ наступають на двох напрямках: головне зі зведення Генштабу на 500-й день війни

Ворог також завдав 52 авіаційних удари, здійснив близько 60 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Зокрема, внаслідок обстрілу російськими військовими Лиману, вісім цивільних людей загинули і 13 поранено.

"Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою", ‒ йдеться у повідомленні.

Водночас авіація сил оборони України за добу завдала сімох ударів по районах зосередження особового складу противника. Українські військові також знищили 10 ворожих розвідувальних БпЛА оперативно-тактичного рівня.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили 11 артилерійських засобів росіян на вогневих позиціях, один склад боєприпасів, три засоби протиповітряної оборони та дві станції радіоелектронної боротьби противника.

В ніч на 6 липня російські війська завдали ракетного удару по Львову і влучили у багатоповерховий будинок.

Від ворожого удару загинули люди. Врятовано сімох людей, евакуювали 64. Росіяни випустили ракети "Калібр" з акваторії Чорного моря.

Зараз ви читаєте новину «Загроза залишається високою ‒ Генштаб уточнив дані про російську атаку по Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі