пʼятниця, 07 жовтня 2022 07:16

Спецтема: Війна Росії проти України

За добу від російських обстрілів постраждали понад 25 населених пунктів України ‒ Генштаб

За добу від російських обстрілів постраждали понад 25 населених пунктів України ‒ Генштаб
Протягом доби загарбники завдали вісім ракетних та 15 авіаційних ударів по українських містах і селах. Фото: ukrinform.ua

Росія завдає ударів по цивільній інфраструктурі України та помешканнях мирних жителів, порушуючи норми міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни.

Залишається загроза авіаційних та ракетних ударів на всій території України. Про це вранці 7 жовтня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Так, протягом минулої доби загарбники завдали восьми ракетних та 15 авіаційних ударів. Понад 70 разів обстріляли українські території з реактивних систем залпового вогню. Три крилаті ракети Х-22 противника не долетіли до цілей.

Від ворожого вогню постраждали об'єкти та цивільне населення більш як 25 населених пунктів. Серед них ‒ Новомихайлівка, Залізничне, Спірне, Давидів Брід, Благодатівка і Мирне.

"Удари по Харкову, Запоріжжю, Миколаєву та Нікополю зроблено винятково з метою знищення цивільних помешкань та критичної інфраструктури міст", ‒ йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Він не жартує" – Байден відреагував на ядерні погрози Путіна

На Волинському та Поліському напрямках ситуація нині без суттєвих змін.

На Сіверському напрямку росіяни зі ствольної артилерії били в районах населених пунктів Бояро-Лежачі, Мезенівка та Рижівка Сумської області. На Слобожанському напрямку з танків, мінометів та реактивної артилерії обстріляли райони Дворічного, Зарубівки, Вовчанська та Гатища.

На Краматорському напрямку стріляли з артилерії різних типів у районах населених пунктів Спірне, Білогорівка, Верхньокам'янське, Серебрянка та Роздолівка. На Бахмутському напрямку противник завдав ударів у районах населених пунктів Соледар, Бахмут, Часів Яр, Курдюмівка, Опитне, Зайцеве та Нью-Йорк.

На Авдіївському напрямку з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії обстріляно райони Мар'їнки, Шахтарського, Водяного та Новомихайлівки. На Новопавлівському та Запорізькому напрямках від ворожих обстрілів постраждала інфраструктура в районах населених пунктів Новоукраїнка, Новоданилівка, Червоне, Новосілка, Полтавка та Малі Щербаки.

На Південнобузькому напрямку росіяни обстріляли райони понад 25 населених пунктів по всій лінії зіткнення.

У п'ятницю, 7 жовтня, Росія вперше від початку повномасштабної війни обстріляла Запоріжжя безпілотниками іранського виробництва. Попередньо, є один постраждалий, його госпіталізували.

Росіяни протягом 6 жовтня дев'ять разів обстріляли Сумщину. Було понад 150 "приходів", є руйнування, але ніхто не постраждав.

Зараз ви читаєте новину «За добу від російських обстрілів постраждали понад 25 населених пунктів України ‒ Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі