четвер, 26 вересня 2024 02:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Втрата Покровська загрожує дефіцитом вугілля і вплине на виробництво сталі

Втрата Покровська загрожує дефіцитом вугілля і вплине на виробництво сталі
Втрата Покровська загрожує скороченням виробництва сталі. Фото: Getty Images

У разі втрати Покровська Україна може у половину скоротити виробництво сталі через дефіцит вугілля.

Про це повідомив президент ОП "Укрметалургпром" Олександр Каленков під час форуму ЕП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб оновив дані боїв по напрямках

Очільник ОП "Укрметалургпром" зазначив, що за два роки повномасштабного вторгнення обсяги виробництва сталі в Україні становили 6 - 6,5 млн тонн на рік.

На підконтрольній Україні території залишаються ресурси для досягнення рівня виробництва сталі у 12 млн тонн на рік, але у разі втрати Покровська ці показники можуть скоротитись до 2 - 3 млн тонн на рік.

За словами Каленкова, у Покровську залишається єдина підконтрольна Україні шахта, що виробляє коксівне вугілля. Втрата Покровська загрожує дефіцитом такого вугілля.

"За два роки ми плавили 6 - 6,5 млн тонн сталі, у цьому році можемо вийти на показники 7,5 млн тонн. У разі втрати Покровська це буде 2 - 3 млн тонн", - зазначив президент ОП "Укрметалургпром".

Найінтенсивніше ворог атакує на Покровському напрямку.

Тут, впродовж доби, агресор здійснив 53 штурмових та наступальних дій. Найбільша активність російських окупантів зберігається в районах Новоторецька, Лисівки, Новогродівки, Гродівки, Селідового та Костянтинівки.

Зараз ви читаєте новину «Втрата Покровська загрожує дефіцитом вугілля і вплине на виробництво сталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі