субота, 21 січня 2023 15:25

"Все могло б бути абсолютно інакше" – Буданов розповів про роль Монастирського у війні
12

Загиблий в авіакатастрофі у Броварах міністр внутрішніх справ Денис Монастирський доклав багато зусиль, щоб уберегти Україну від російських загарбників.

Без його самовідданої роботи на користь держави усе могло скластися набагато гірше. Про це на церемонії прощання з трагічно загиблим керівництвом МВС сказав керівник Головного управління воєнної розвідки України Кирило Буданов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Броварах провели в останню путь матір з донькою, які загинули після падіння вертольота

Головний розвідник країни зазначив, що для нього загибель Монастирського – особиста втрата.

"Я мав дружні стосунки з Денисом Анатолійовичем. Пілотів не знав. Але пана Єніна знав. Це величезна втрата для всієї держави. Повірте, якби не Денис Анатолійович, все могло б бути абсолютно інакше, не в кращий бік. Він справжній герой цієї держави. Це величезна втрата для нас", – розповів Буданов.

У Києві прощаються з керівниками МВС
Фото: Лілія МИЦКО
У Києві прощаються з керівниками МВС
У Києві прощаються з керівниками МВС
У Києві прощаються з керівниками МВС
У Києві прощаються з керівниками МВС

21 січня Україна попрощалася із загиблими в авіакатастрофі у Броварах на Київщині.

Церемонія прощання з міністром внутрішніх справ України Денисом Монастирським і співробітниками МВС України відбулася у Києві в Національному центрі "Український дім", а в Броварах в останню путь провели 5-річну Мілану Пономаренко та її маму Олену.

Трагедія сталася 18 січня у місті Бровари на Київщині. Вранці зазнав аварії гвинтокрил з керівниками МВС на борту. Вертоліт упав неподалік від житлових багатоповерхівок і дитячого садка, сильно пошкодивши його будівлю. Почалася пожежа.

Екіпаж і пасажири вертольота загинули. Не стало міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського, його першого заступника Євгена Єніна, держсекретаря Юрія Лубковича, заступниці керівника патронатної служби МВС Тетяни Шутяк, провідного інспектора департаменту комунікацій Миколи Анацького, підполковника поліції Михайла Павлушка.

Також загинули пілоти Олександр Василенко, Костянтин Коваленко й бортовий механік Іван Касьянов. З ними прощатимуться теж сьогодні, але у місті Ніжин на Чернігівщині

Зараз ви читаєте новину «"Все могло б бути абсолютно інакше" – Буданов розповів про роль Монастирського у війні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі