пʼятниця, 25 березня 2022 11:09

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог поширює чергову серію фейків - аби зневірити українців

Ворог поширює чергову серію фейків - аби зневірити українців
Ворог поширює чергові фейки. Фото: t.me/CenterCounteringDisinformation

Ворог розповсюджує серію фейкових публікацій, щоб створити зневіру громадян України.

Про це повідомив Центр протидії дезінформації при РНБО.

"У матеріалах псевдоопозиціонерів путінського режиму йдеться про начебто сепаратистські плани українських союзників щодо території нашої держави. Зокрема, ворог розповідає про небезпеку введення миротворчих місій на територію України, оскільки це начебто завершиться "розподілом території України" - відкатом територій до стану на 1939 рік", - зазначають.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фільтруйте інформацію: в Україні набирає обертів мережа фейк-ботів

Серед країн-загарбниць, які нібито зазіхають на територіальну цілісність України, прокремлівські псевдоаналітики називають Угорщину, Румунію та Польщу.

"Після фактичної поразки повномасштабного військового вторгнення в Україну та невдалих спроб з проведенням проросійських мітингів у Сербії, Болгарії, Вірменії, Сирії, ворог перейшов до безуспішної демонізації окремих країн", - додають у Центрі.

Російські окупанти продукували протягом 24 березня низку фейків, маніпуляцій та дезінформаційних "вкидів" щодо України. Росія вдається до маніпуляцій. Зокрема на окупованих територіях ворог намагається ввести в обіг власну валюту і тим самим включити ці території у власну грошову орбіту. На думку ворога, це повинно ускладнити взаємодію нашої держави з її громадянами.

Зараз ви читаєте новину «Ворог поширює чергову серію фейків - аби зневірити українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі